Търсене

Петър Петров очаква подкрепа от феновете у дома в неделя

Петър Петров очаква подкрепа от феновете у дома в неделя

снимка: MXGP.com

Петър Петров, чийто път към световния спорт тръгна от Севлиевоне крие радостта си от това, че в неделя родния му град ще бъде домакин на състезанията от световния шампионат по мотокрос. 24-годишният пилот се надява подкрепата на феновете да му помогне в битката с най-добрите пилоти в 450-кубиковия клас, пише read4sport.com

“Много съм радостен, защото от четири години не сме карали в Севлиево и вече нямам търпение да видя българските фенове. Състезанието в Швейцария беше горе-долу добре. Взех точки и двата манша, а това беше най-трудното трасе за мен през сезона. Чувствам се добре и се надявам на по-добър резултат в България. На предишното състезание, преди четири години, станах шести и се надявам отново на добър резултат.

Ще дам всичко от себе си и ще видим къде ще завърша. Знам, че публиката ще бъде на моя страна, което със сигурност ще ми помогне. Надявам се, че след 4-годишно прекъсване на състезанието ще има много фенове и те ще подкрепят както мен, така и другите българи”, казва Петров в интервю за riders.live и БТА.

Петър Петров от дълги години живее в Белгия, където тренира и се състезава. Той пропусна няколко кръга от шампионата поради контузия, а миналата неделя успя да спечели три точки от надпреварата за Голямата награда на Швейцария във Фрауенфелд-Гахнанг. Българинът завърши на 19-о място в първия манш на 450-кубиковия клас и 20-о във втория.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!