ПГ "Марин Попов" отбеляза патронния празник на училището
Най-добрите в майсторското управление на автомобили получиха награди, снимка: ПГ "Марин Попов"

В петък, 29.03.2019г., с поредица от инициативи и богата програма бе отбелязан патронния празник на Професионална гимназия „Марин Попов“.

В навечерието на празника ученици от 8 клас поднесоха венец на паметника на Марин Попов и припомниха факти от живота и делото на патрона на училището - земеделски водач, механизатор, народен представител и носител на отличието „Почетен гражданин на град Севлиево”.

В празничния ден директорът на училището инж. Нели Петрова поздрави присъстващите ученици, учители и гости, награди победителите в конкурсите и състезанията и им пожела още много успехи, устрем и упорство, за да постигнат целите си и да сбъднат мечтите си. Гост на празника бе Началникът на Регионалното управление по образованието в Габрово Георги Маринов.

При най-голям интерес и изключителна конкуренция се проведе състезанието по майсторско кормуване на лек автомобил и трактор. Победители в надпреварата заслужено станаха Симеон Борисов от 12 „а“ клас, Христо Минчев от 11, „а“ клас и Николай Миланов от 12„а“ клас. В състезанието по БДП победител бе Кристиян Ганев 11 „а“ клас.

Петъчният ден бе обявен за Ден на отворените врати. Училището посетиха много ученици, които имат интерес към специалностите и професиите, които се изучават. Учители и възпитаници на професионалната гимназия с удоволствие показаха на седмокласниците класните стаи, работилниците, компютърните кабинети, музейната сбирка и пансиона на училището.

Днес Професионална гимназия „Марин Попов“ продължава своята мисия – да образова и да възпитава стойностни личности, които да се реализират успешно в живота. За следващата учебна година ПГ „Марин Попов“ предлага на учениците, завършили основно образование, прием в дуална и дневна форма на обучение. Специалностите в дуалната форма на обучение са: „Спедиция, транспортна и складова логистика“ и „Мебелно производство“. В дневната форма на обучение – „Механизация на селското стопанство“.

Голямото предимство на дуалното обучение е, че за кратко време учениците получават диплома за завършено средно образование и свидетелство за професионална квалификация с придобита трета степен на квалификация, доказват своите способности и получават възнаграждение за положения труд и за обучението си. Дуалната форма на обучение се провежда със съдействието на водещи фирми в региона: "Паралел“ ЕАД , „Шенкер“ ЕООД и „Хамбергер България“ ЕООД.

Традиционни за училището и привлекателни за учениците са безплатните курсове за любител шофьор/ кат. В/ и управление на колесен трактор / кат. Ткт/.                          Ръководството и колективът на ПГ „Марин Попов“ изказват своите благодарности към РУО гр. Габрово, община Севлиево и фирмите – партньори за отношението, подкрепата и ползотворното сътрудничество.

От ПГМЕТ "Ген. Ив. Бъчваров" с покана към родителите на завършващи 7 клас
Образование
Деца продават великденски сувенири, за да помогнат на съученик
Образование
Ученици от гимназия Раублинг в Германия са на обмен в Севлиево
Образование
Отлично представяне на ученици в „Ключът на музиката“
Образование
Светлана Василева е номинирана за награда "Стоян Михайловски"
Образование
Бронзов медал донесе отборът на ПГМЕТ в "Мога и зная как"
Образование
„Математиката около нас“ отведе ученици в Португалия
Образование
В СУ „Васил Левски“ обявиха випуск 2019 за завършил
Образование
В ПГМЕТ „Ген. Ив. Бъчваров“ изпратиха випуск 2019
Образование
Отборът на ПГМЕТ "Ген. Ив. Бъчваров" е най-добър млад огнеборец
Образование
Москва като място за наука усетиха Ренета и Елица от СУ „В. Левски"
Образование
Пет отличия спечелиха учениците от клуб "Журналист"
Образование
ПГМЕТ "Ген. Ив. Бъчваров" - първенец по електротехника
Образование
За пътуването до Брюксел на ученици, разказва Красимира Томева
Образование
Ученици поеха управлението на ПГМЕТ за един ден
Образование
Отличиха Даниела Йорданова и Силвия Тодорова в "Учител на годината"
Образование