Търсене

ПГ "Марин Попов" отбеляза патронния празник на училището

ПГ "Марин Попов" отбеляза патронния празник на училище

Най-добрите в майсторското управление на автомобили получиха награди, снимка: ПГ "Марин Попов"

В петък, 29.03.2019г., с поредица от инициативи и богата програма бе отбелязан патронния празник на Професионална гимназия „Марин Попов“.

В навечерието на празника ученици от 8 клас поднесоха венец на паметника на Марин Попов и припомниха факти от живота и делото на патрона на училището - земеделски водач, механизатор, народен представител и носител на отличието „Почетен гражданин на град Севлиево”.

Изображение - 2693 В празничния ден директорът на училището инж. Нели Петрова поздрави присъстващите ученици, учители и гости, награди победителите в конкурсите и състезанията и им пожела още много успехи, устрем и упорство, за да постигнат целите си и да сбъднат мечтите си. Гост на празника бе Началникът на Регионалното управление по образованието в Габрово Георги Маринов.

При най-голям интерес и изключителна конкуренция се проведе състезанието по майсторско кормуване на лек автомобил и трактор. Победители в надпреварата заслужено станаха Симеон Борисов от 12 „а“ клас, Христо Минчев от 11, „а“ клас и Николай Миланов от 12„а“ клас. В състезанието по БДП победител бе Кристиян Ганев 11 „а“ клас.

Изображение - 2694 Петъчният ден бе обявен за Ден на отворените врати. Училището посетиха много ученици, които имат интерес към специалностите и професиите, които се изучават. Учители и възпитаници на професионалната гимназия с удоволствие показаха на седмокласниците класните стаи, работилниците, компютърните кабинети, музейната сбирка и пансиона на училището.

Днес Професионална гимназия „Марин Попов“ продължава своята мисия – да образова и да възпитава стойностни личности, които да се реализират успешно в живота. За следващата учебна година ПГ „Марин Попов“ предлага на учениците, завършили основно образование, прием в дуална и дневна форма на обучение. Специалностите в дуалната форма на обучение са: „Спедиция, транспортна и складова логистика“ и „Мебелно производство“. В дневната форма на обучение – „Механизация на селското стопанство“.

Изображение - 2695 Голямото предимство на дуалното обучение е, че за кратко време учениците получават диплома за завършено средно образование и свидетелство за професионална квалификация с придобита трета степен на квалификация, доказват своите способности и получават възнаграждение за положения труд и за обучението си. Дуалната форма на обучение се провежда със съдействието на водещи фирми в региона: "Паралел“ ЕАД , „Шенкер“ ЕООД и „Хамбергер България“ ЕООД.

Изображение - 2696 Традиционни за училището и привлекателни за учениците са безплатните курсове за любител шофьор/ кат. В/ и управление на колесен трактор / кат. Ткт/.                          Ръководството и колективът на ПГ „Марин Попов“ изказват своите благодарности към РУО гр. Габрово, община Севлиево и фирмите – партньори за отношението, подкрепата и ползотворното сътрудничество.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!