ПГ "Марин Попов" отчете изпълнението на проект по „Еразъм+“

Днес Професионална гимназия "Марин Попов" в Севлиево представи резултатите от изпълнението на проект " Ръка за ръка към познания, умения и успех", финансиран по програма „Еразъм+“ на Европейския съюз.

Идеята на проекта е чрез практика да се постигне по-високо качество на професионалното образование. Не просто практика обаче, а работна практика в чужбина и в частност с овладяването на иновативни технологии в сферите на автомобилния транспорт и механизацията на селското стопанство.

Дейностите, заложени по проекта, се проведоха в гр. Сарагоса, Испания. В продължение на четири седмици учениците преминаха работна практика в приемни фирми, като основната целева група бе от ученици от 10 и 11 клас, обучаващи се по професията „Монтьор на селскостопанска техника”.

В Испания те се запознаха с нови технологии, иновативни методи и подходи за ремонт на селскостопански машини, леки и тежкотоварни автомобили, свързани с изучаваните от тях специалности в училище. С директното си участие в проектните дейности за мобилност, учениците надградиха професионалните си познания, изучавайки иновативни технологии за ремонт на автомобили и селскостопански машини чрез практика. С това освен, че повишиха своят капацитет на действие и вяра в собствените си професионални умения, се улесни осъзнаването на техният кариерен избор и желанието за развитие в професията, за по-плавното им интегриране на пазара на труда.

С реализирането на проекта от ПГ „Марин Попов“ си постяват няколко цели:

- на надградят знанията и уменията, придобити от учениците в училищната среда и същевременно да улеснят прехода им към пазара на труда чрез практическо обучение в чужбина;

- да интегрират европейско измерение при образователния процес, провеждан в училището и по-доброто признаване и валидиране на резултатите от него посредством европейски мерки и инструменти (Европас);

- да се спомогне цялостното повишаване на качеството на професионална подготовка и обучението в училище;

- да се засили управленческия капацитет на екипа и партньорските контакти като гаранция за успех в училищната институция;

Изпълнението на дейностите по проекта е част от амбициозната програма на гимназията да предлага на своите ученици не само подходяща среда за обучение в професионален план, но и да им осигури възможности за практика в международна обстановка. Участието в такъв тип проекти, включващи възможности за провеждане на производствена практика в реална работна среда в чужбина е приоритетна цел на гимназията, с оглед на глобалните предизвикателства относно професионалната реализация и кариерното развитие, пред които са изправени младите хора в днешно време.

 

До края на деня се чака решение как ще учат учениците идната седмица
Образование
Арт терапия - как и защо родители, учители и ученици рисуваха заедно
Образование
Училищна Телерик Академия отвори приема за ИТ обучения в Севлиево
Образование
Преди началото на учебната година, какво предлагат школите на Читалището
Образование
Строги мерки влизат в сила за област Габрово, онлайн ще учат част от децата
Образование
УЧЕНИЦИТЕ ДО IV КЛАС БЕЗ МАСКИ В ЧАС
Образование
В Учебен център "Аристотел" започна записването за учебната 2021/2022 г.
Образование
Ученици и учители от Севлиево бяха в Италия за работа по проект на „ЕРАЗЪМ+“
Образование
Езиков център "Видима" през новата учебна година
Образование
2365 ученици в община Севлиево влизат в клас, от тях 248 за първи път
Образование
Партньори от Португалия посрещна ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров"
Образование
Проект по програма "Еразъм +" стартира в ПГМЕТ "Ген. Ив. Бъчваров"
Образование
Учител и малките му художници рисуват по училищни стени
Образование
Училищата в община Габрово преминават на дистанционно обучение
Образование
Нова програма помага училищата за преодоляване последствията от пандемията
Образование
ПГ "Марин Попов" отчете изпълнението на проект по „Еразъм+“
Образование