ПК "Екогласност" застава зад "Визия за България"

платена публикация

Днес в Севлиево националното ръководство на партия ПК "Екогласност" проведе свое заседание, на което присъстваха Атанас Зафиров - член на нациионалното ръководство на БСП, народният представител Кристина Сидорова, Велизар Енчев - председател на Движение за радикална промяна "Българската пролет", Първолета Иванова - председател на общинската организация на ПК "Екогласност", Николай Мравов - секретар на ПК "Екогалсност" и инж. Емил Георгиев, председател на ПК "Екогласност", коалиционен партньор на БСП. 

В Севлиево сме, защото въведохме практика заседанията на ръководството на "Екогласност" да се провеждат в провинцията, уточни Емил Георгиев, но и "за да отбележим годишнината от смъртта на Петър Слабаков - символ на "Екогласност", една велика и значима личност". Преди да се срещнат с представители на медиите от ръководството на партията бяха в Бериево, където откриха паметна плоча на Слабаков и отдадоха почин на един от доайените на "Екогласност" и голям радетел за чиста природа. 

"Визия за България" бе в основата на срещата. "Удовлетворени сме, че за първи път в един такъв обемен документ се отделя голямо внимание на опазването на околната среда. Твръдя, че сме се доказали във времето като лоялни коалиционни партньори с кауза, а нашата кауза е опазването на околната среда, здравето и живота на всички българи", каза Емил Георгиев и подчерта, че "Екогласност" е утвърден гарант за опазването на околната среда и "уващаваща публична партия, която изпоповядва социални измерения". "Следим с интерес програмните документи на нашите коалициони партньори, поддържаме активен диалог с тях и сме удолетворени, че се обръща внимание на опазването на българската гора. Вероятно ще имаме допълнения по темата за питейните води, защото сме обезпокоени, че на много места в страната питейната вода застрашава живота на хората", каза още Георгиев. 

Паметната плоча на Петър Слаков в с. Бериево

От "Екогласност" ще предложат допълнения към "Визия за България" по отношение гражданите, които развиват бизнес. "Ние сме за бизнес, който работи за опазване на околната среда и ще настояваме нашите виждания да залегнат във "Визия за България" - програмния документна коалиционния ни партньор". А местният лидер на "Екогласност" Първолета Иванова подчерта, че трябва да се работи за ограничения на инвестиции по поречията на реките, въвеждането на регламент за рециклиране на строителните отпадъци, стимул за фирмите, които използват опаковки за многократна употреба, защото "пластмасата ще задуши природата" и да се работи "за зелена икономика с чист атмосферен въздух". 

"Визия за България" трябва да накара българите отново да мечтаят, заяви Атанас Зафиров от БСП, който подчерта удовлетворението си, че "моята партия е в основата на този документ, който е в същността си е цялостна концепция за бъдещето на страната за 20 и 30 години напред - нещо, което не е правено от никого досега". "Искаме не просто смяна на управлението, а смяна на идеята, на модела. Основната ни теза е държавност. Държавността трябва да заеме полагащото й се място в общественото развитие на страната", каза Зафиров. А изпълнението на заложените във "Визия за България" ангажименти ще започне "веднага щом спечелим следващите неминуеми предсрочни парламентарни избори, когато и да са те".  

"Догодина се навършват 10 години от управлението на ГЕРБ. За това време и слепите и глухите разбраха, че това е най-бездарното управление на страната за последните 30 години", каза Велизар Енчев. По отношение "Визия за България" той подчерта, че документът "не залага на промяна в управлението, а промяна в модела, радикална промяна, без която няма да можем да решим проблемите. Защото социалните проблеми не са леви или десни, но имат ляво или дясно решение". Според Енчев два са пороците на управлението на ГЕРБ - липса на професионализъм и корупция. "Следващата година е съдбоносна и решаваща", заяви той. 

"Догодина ще направим помен за управлението на ГЕРБ", зарече се на финала лидерът на "Екогласност" Емил Георгиев. 

Заседанията на ОбС Севлиево в интернет – нямо кино, но цветно
Политика
ПК "Екогласност" застава зад "Визия за България"
Политика
За екскурзия в чужбина се стягат съветниците на Севлиево
Политика
По нов начин да се финансират читалищата, искат социалистите
Политика
ВАС потвърди избора на Ани Любенова за кмет на с. Градница
Политика
Системен натиск върху властта за водата, обеща Сидорова
Политика
Общинските съвети ще определят заплатите на кметовете
Политика
Прекратиха пълномощията на председателя на ОбС в Дряново
Политика
На 11 септември парламентът готви удар срещу демокрацията
Политика
Възможностите на цифровата икономика дебатираха в Брюксел
Политика
Министър Аврамова дойде неподготвена в Габрово
Политика
Със севлиевски ученици Илхан Кючук е на финала за "Иновации в политиката"
Политика
Общински съвет Севлиево на живо - само през един браузър
Политика
Какво пише в имотните декларации на местната власт
Политика
Христо Гунчев положи клетва като общински съветник
Политика
На 17 юли Кристина Сидорова ще има приемна в Севлиево
Политика