ПК "Екогласност" застава зад "Визия за България"

платена публикация

Днес в Севлиево националното ръководство на партия ПК "Екогласност" проведе свое заседание, на което присъстваха Атанас Зафиров - член на нациионалното ръководство на БСП, народният представител Кристина Сидорова, Велизар Енчев - председател на Движение за радикална промяна "Българската пролет", Първолета Иванова - председател на общинската организация на ПК "Екогласност", Николай Мравов - секретар на ПК "Екогалсност" и инж. Емил Георгиев, председател на ПК "Екогласност", коалиционен партньор на БСП. 

В Севлиево сме, защото въведохме практика заседанията на ръководството на "Екогласност" да се провеждат в провинцията, уточни Емил Георгиев, но и "за да отбележим годишнината от смъртта на Петър Слабаков - символ на "Екогласност", една велика и значима личност". Преди да се срещнат с представители на медиите от ръководството на партията бяха в Бериево, където откриха паметна плоча на Слабаков и отдадоха почин на един от доайените на "Екогласност" и голям радетел за чиста природа. 

"Визия за България" бе в основата на срещата. "Удовлетворени сме, че за първи път в един такъв обемен документ се отделя голямо внимание на опазването на околната среда. Твръдя, че сме се доказали във времето като лоялни коалиционни партньори с кауза, а нашата кауза е опазването на околната среда, здравето и живота на всички българи", каза Емил Георгиев и подчерта, че "Екогласност" е утвърден гарант за опазването на околната среда и "уващаваща публична партия, която изпоповядва социални измерения". "Следим с интерес програмните документи на нашите коалициони партньори, поддържаме активен диалог с тях и сме удолетворени, че се обръща внимание на опазването на българската гора. Вероятно ще имаме допълнения по темата за питейните води, защото сме обезпокоени, че на много места в страната питейната вода застрашава живота на хората", каза още Георгиев. 

Паметната плоча на Петър Слаков в с. Бериево

От "Екогласност" ще предложат допълнения към "Визия за България" по отношение гражданите, които развиват бизнес. "Ние сме за бизнес, който работи за опазване на околната среда и ще настояваме нашите виждания да залегнат във "Визия за България" - програмния документна коалиционния ни партньор". А местният лидер на "Екогласност" Първолета Иванова подчерта, че трябва да се работи за ограничения на инвестиции по поречията на реките, въвеждането на регламент за рециклиране на строителните отпадъци, стимул за фирмите, които използват опаковки за многократна употреба, защото "пластмасата ще задуши природата" и да се работи "за зелена икономика с чист атмосферен въздух". 

"Визия за България" трябва да накара българите отново да мечтаят, заяви Атанас Зафиров от БСП, който подчерта удовлетворението си, че "моята партия е в основата на този документ, който е в същността си е цялостна концепция за бъдещето на страната за 20 и 30 години напред - нещо, което не е правено от никого досега". "Искаме не просто смяна на управлението, а смяна на идеята, на модела. Основната ни теза е държавност. Държавността трябва да заеме полагащото й се място в общественото развитие на страната", каза Зафиров. А изпълнението на заложените във "Визия за България" ангажименти ще започне "веднага щом спечелим следващите неминуеми предсрочни парламентарни избори, когато и да са те".  

"Догодина се навършват 10 години от управлението на ГЕРБ. За това време и слепите и глухите разбраха, че това е най-бездарното управление на страната за последните 30 години", каза Велизар Енчев. По отношение "Визия за България" той подчерта, че документът "не залага на промяна в управлението, а промяна в модела, радикална промяна, без която няма да можем да решим проблемите. Защото социалните проблеми не са леви или десни, но имат ляво или дясно решение". Според Енчев два са пороците на управлението на ГЕРБ - липса на професионализъм и корупция. "Следващата година е съдбоносна и решаваща", заяви той. 

"Догодина ще направим помен за управлението на ГЕРБ", зарече се на финала лидерът на "Екогласност" Емил Георгиев. 

Боян Ботев: Съветниците без заплати до края на мандата
Политика
Хаос със сметките за вода вече няма, само неудобства
Политика
"Наложително" е присъствието на учители на среща с депутат
Политика
В 68 секции ще се гласува в община Севлиево на евровота
Политика
Мария Недева е предложението за председател на РИК Габрово
Политика
В Севлиево гласуваха 2640 лв. заплата на кмета
Политика
Боян Ботев в отворено писмо до съветниците: "Страх ли ви е от гражданите?"
Политика
Онлайн конкурс за доброволци организира бюрото на ЕП в България
Политика
За гражданите на Севлиево – БЕЗгласно
Политика
Постигнато е съгласие за състава на секционните избирателни комисии
Политика
Бюджет от 30 млн. лв. гласуваха в Севлиево
Политика
По-високи заплати за кметовете в селата
Политика
От 1440 до 2100 лв. са заплатите на зам.-кметовете в Севлиево
Политика
Как Цветанов се сдоби с нов луксозен апартамент на преференциална цена
Политика
Най-странните места, на които ще се гласува на евровота
Политика
Кристина Сидорова: "Политиците да си свършим работата"
Политика