Пламен Марков ще бъде човекът на Севлиево в следващия парламент

Парламентарни избори 2017

Ивайло Калфин подкрепи габровската листата на "АБВ- Движение 21" на среща в Севлиево, състояла се на 20 март. По време на представянето на кандидатите за народни представители бишият социален министър заяви, че те са хора с висок професионализъм доказали се в своята сфера на дейност и не отиват в НС за собствена облага, а за да се промени нещо в България. Ето какво мисли Ивайло Калфин за водача на листата на "АБВ- Движение 21" Пламен Марков.

Защо, според Вас, да гласуваме за Пламен Марков, г-н Калфин?

Пламен Марков е човек, който се е реализирал и се е доказал в професионален план. Такъв човек може да даде много на политиката. Той знае как да търси победата и да се възстановява след неуспехите. Неговият опит в спорта ще бъде особено ценен за изработването на ефективни политики, които да привличат децата към спорт още от ранна възраст.  Като избирател, аз предпочитам в Народното събрание да работят личности, чието име познаваме и които уважаваме още преди да влязат в политиката, вместо по един, два, три мандата да има депутати, за които дори не чуваме.

Това, че досега не е бил в политиката предимство или недостатък е?

Политиката има своята специфика. Аз не мисля, че с масовата смяна с нови за политиката лица нещата ще тръгнат от самосебе си. Това се случи, когато НДСВ взе властта, после при ГЕРБ. Депутатите се смениха, но много от тях си отидоха  без да разберем за тях. За мен е важно в политиката да влизат хора, които са се доказали в професиите, хора, които имат уважението на хората, хора, които имат конкретни идеи как да се промени политиката в областите, в които са компетентни. Такъв е Пламен Марков. Неговото голямо предимство е, че той не просто е ново за политиката лице, а защото е човек, който вече се е доказал и има висок авторитет, изграден като спортист. Той няма да бъде просто член на парламентарна група, а депутат с авторитет, който успешно представлява своите избиратели.

Доколко Пламен Марков е гарант за изпълнение на политиките на коалиция "АБВ-Движение 21"?

Пламен Марков е излъчен от Движение 21 - коалиционният партньор на АБВ. Трябва да призная, че в тези избори сътрудничеството между АБВ и Движение 21 става много лесно. Няма противоречия, хората не само на централно, но и на местно равнище работят много добре заедно и с взаимно доверие. Нашата задача е да изградим убедителна алтернатива в българската левица. Борим се за прекратяване на управлението на десницата не само защото тя не е чувствителна към социалните проблеми на хората. Борим се за това, българската левица да докаже, че е способна да управлява без да поставя корпоративните интереси на първо място и без да забравя за обещанията, които дава преди избори. АБВ и Движение 21 са гарант за това. Ние нямаме зависимости от големия бизнес, нито сме тръгнали по трудния път, за да се примиряваме с вечните компромиси в левицата. Ние имаме морала и опита да бъдем истински и да не правим компромиси заради участието във властта. С това се различаваме от другите. Пламен Марков е един от гарантите, че ние ще продължим по пътя, по който сме тръгнали, а няма да се крием зад коалиции и други оправдания. Това, което поемаме като ангажимент, ще се случи.

Привилегия ли е за Севлиево, че има свой водач на листа? 

Да, определено. Връзката между депутата и неговите избиратели е много важна. Освен приемането на закони, той трябва да се занимава с подпомагане на региона, който познава най-добре. Пламен Марков ще бъде човекът на Севлиево в следващия парламент.

 

Предизборен щаб на коалиция "АБВ-Движение 21"

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Две приемни за граждани през септември организират от БСП в Севлиево
Политика
Съдът отмени решението за прекратяване пълномощията на Трифон Трифонов
Политика
Общински съветник от Севлиево е учредител на партията на Васил Божков
Политика
"Прозрачност без граници" пита какво прави МВнР за гарантиране на вота в чужбина
Политика
Според справка от Парламента Кристина Сидорова е сред най-активните депутати
Политика
ОИК няма да обжалва съдебното решение по казуса Трифон Трифонов
Политика
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов е подал оставка
Политика
Партия Волт: Отложете с месец изборите, господин Президент
Политика
Областен управител на ГЕРБ в Габрово влезе в ръководството на „Републиканци за България“
Политика
Лидерът на партия АБВ поиска възстановяване на "Гражданска защита"
Политика
Разликата между Нинова и Добрев в Севлиево е 36 гласа
Политика
Кирил Ананиев става министър на финансите и още рокади в кабинета
Политика
В момента: Манолова и Отровното трио подписват споразумение
Политика
"Граждани за Севлиево" се разграничи публично от председателя си
Политика
Манолова: След побоищата снощи Борисов вече не е легитимният премиер за хората
Политика
Манолова: С промените в Изборния кодекс се готви пладнешки обир на гласове
Политика