Търсене

По 34 300 броя бюлетини от всеки вид - за кмет на община и общински съветници, ще бъдат отпечатани за Севлиево

Емилия Димитрова
В чужбина "Има такъв народ" взема 51 608 гласа, или 30

В решение на Общинската избирателна комисия от вчера, 2 октомври 2023 г., бе одобрен вида и броя на бюлетините, които ще бъдат отпечатани за изборите на 29 октомври т.г. , както и количеството, което ще бъде отпечатано.

За избора на общински кмет и за общински съветници, ще бъдат отпечатани по 34 500 броя бюлетини от всеки вид. Това е с 10% повече от избирателите по предварителни избирателни списъци. Съгласно тези списъци, които към момента не са окончателни, в община Севлиево има 29 525 гласоподаватели. Броят им обаче ще се увеличи, обясни за "Севлиево онлайн" секретарят на Общината Румяна Дъчева, тъй като в момента текат сроковете за заяваване на гласуване по настоящ адрес. Гражданите, подали заявление да гласуват не по постоянния, а по настоящия си адрес, ще бъдат дописани в избирателните списъци, затова още не е ясно колко точно са имащите право на глас в община Севлиево.   

За кметовете на села бюлетините, предвидени за отпечатване са в зависимост от броя на гласоподавателите във всяко село. Най-много, 1540 броя бюлетини, ще бъдат отпечатани за кмет на с. Ряховците, а най-малко - 135 броя, за кмет на с. Буря. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!