По-високите данъци са за добро, твърди кметът
снимка: Dariknews

Увеличените с около 30 на сто местни данъци от догодина са за доброто на всички. Това е основният аргумент на кмета д-р Иванов, с който той смята да убеди съветниците във вторник, че е наложително да бъдат увеличени налозите. По два пункта ще усетим доброто, което ни готвят управляващите – повече приходи в бюджета, респективно повече реализирани проекти, обновена общинска инфраструктура и облагородена околна среда още от догодина. С две думи – парите, които ще дадем в повече, ще се върнат обратно при нас под формата на градски комфорт. И не на последно място – ще осигурим стабилността на бюджета, за който по време на последната предизборна кампания се твърдеше, че е по-стабилен отвсякога.

И още аргументи излага в мотивите си кметът на Севлиево – от 2008 година налозите не са пипани, а оттогава са скочили цените на горивата и електроенергията, а минималната заплата за страната се е увеличила почти двойно. Всичко това е вярно, но защо ни го казват сега. Навлизаме в пълно противоречие – от една страна Севлиево е финансово стабилен, а от друга – се налага да осигурим финасовата му стабилност. Друг въпрос е, че  всяко увеличение на данъците води до по-ниската им събираемост. Дано в Общината са отчели, че и сега длъжниците не са малко. Пълният им списък е публикуван на интернет страницата на институцията. А принудителното събиране на задълженията е допълнителна тежест за всеки, даден на съдия изпълнител.

Интересно е как опозицията в местния парламент ще се отръска на заседанието идния вторник. Няма съмнение, че от „Избирам Севлиево“ ще са против увеличението на данъците, но как ще реагират останалите им колеги, и най-вече от ДПС? Макар че както и да гласуват, предложението за новите ставки със сигурност ще мине.

Какво свършиха управляващите в Ница? - Само те знаят
Коментари
1-ви март - Ден на самодееца. Или кой уби театъра?
Коментари
Един ден не стига на общинския PR да отговори на един въпрос
Коментари
Не сме свободни. Ние приехме модела
Коментари
Ясни са играчите в основните отбори за мача на 26 март
Коментари
Заигравката на „Бяла“ с търпението ни изпушва
Коментари
ВиК Севлиево няма, но ВиК-то има "връзки с обществеността"
Коментари
Гневът – последната спирка след безсилието, или защо изригна Габрово
Коментари
Защо в Габрово публикуват проекта си за бюджет, а в Севлиево не?
Коментари
Очаква се икономически подем
Коментари
Знаят ли в Община Севлиево кога е родена Мара Белчева?
Коментари
Много е важно да сме отговорни, дисциплинирани и разумни
Коментари
Да се знае кой управлява, гражданите – вън!
Коментари
След пътуването до Франция: изразено намерение за взаимопомощ
Коментари
Да разобличава всичко, което се крие в тъмата...
Коментари
Колко публично е публичното обсъждане на бюджета
Коментари