По-високите данъци са за добро, твърди кметът
снимка: Dariknews

Увеличените с около 30 на сто местни данъци от догодина са за доброто на всички. Това е основният аргумент на кмета д-р Иванов, с който той смята да убеди съветниците във вторник, че е наложително да бъдат увеличени налозите. По два пункта ще усетим доброто, което ни готвят управляващите – повече приходи в бюджета, респективно повече реализирани проекти, обновена общинска инфраструктура и облагородена околна среда още от догодина. С две думи – парите, които ще дадем в повече, ще се върнат обратно при нас под формата на градски комфорт. И не на последно място – ще осигурим стабилността на бюджета, за който по време на последната предизборна кампания се твърдеше, че е по-стабилен отвсякога.

И още аргументи излага в мотивите си кметът на Севлиево – от 2008 година налозите не са пипани, а оттогава са скочили цените на горивата и електроенергията, а минималната заплата за страната се е увеличила почти двойно. Всичко това е вярно, но защо ни го казват сега. Навлизаме в пълно противоречие – от една страна Севлиево е финансово стабилен, а от друга – се налага да осигурим финасовата му стабилност. Друг въпрос е, че  всяко увеличение на данъците води до по-ниската им събираемост. Дано в Общината са отчели, че и сега длъжниците не са малко. Пълният им списък е публикуван на интернет страницата на институцията. А принудителното събиране на задълженията е допълнителна тежест за всеки, даден на съдия изпълнител.

Интересно е как опозицията в местния парламент ще се отръска на заседанието идния вторник. Няма съмнение, че от „Избирам Севлиево“ ще са против увеличението на данъците, но как ще реагират останалите им колеги, и най-вече от ДПС? Макар че както и да гласуват, предложението за новите ставки със сигурност ще мине.

1-ви март - Ден на самодееца. Или кой уби театъра?
Коментари
Очаква се икономически подем
Коментари
Гневът – последната спирка след безсилието, или защо изригна Габрово
Коментари
След пътуването до Франция: изразено намерение за взаимопомощ
Коментари
Какво свършиха управляващите в Ница? - Само те знаят
Коментари
Не сме свободни. Ние приехме модела
Коментари
Да разобличава всичко, което се крие в тъмата...
Коментари
Да се знае кой управлява, гражданите – вън!
Коментари
Един ден не стига на общинския PR да отговори на един въпрос
Коментари
Много е важно да сме отговорни, дисциплинирани и разумни
Коментари
Знаят ли в Община Севлиево кога е родена Мара Белчева?
Коментари
Защо в Габрово публикуват проекта си за бюджет, а в Севлиево не?
Коментари
Плащаме си и за спестената, и за манипулираната информация
Коментари
Колко публично е публичното обсъждане на бюджета
Коментари
Ясни са играчите в основните отбори за мача на 26 март
Коментари
ВиК Севлиево няма, но ВиК-то има "връзки с обществеността"
Коментари