Търсене

Почетно отличие "Неофит Рилски" получават учители по случай 24 май

Емилия Димитрова
Почетно отличие

С най-високото почетно отличие, което се връчва в образоватената система на Република България - "Неофит Рилски", ще бъдат удостоени учители от Севлиево по случай утрешния празник 24 май. 

Директорът на Професионалната гимнация по механоелектротехника "Ген. Иван Бъчваров" Ани Андреева и преподавателят по история и география в същото училище Ивелина Колева са сред удостоените с ежегодната награда на Министерството на образованието и науката. 

Отличието се присъжда още на Анна Жекова - преподавател по биология в Средно училище "Васил Левски", Ивета Кръстева - преподавател по химия в Средно училище "Васил Левски" и колегата им Радослава Стоянова от същото училище, преподавател по немски език. 

Още дванайсет учители от Габрово и Трявна също получават грамота "Неофит Рилски". 

Почетното отличие е учредено през 1996 г. и се връчва на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета, култура и книжовност. 

Наградите „Неофит Рилски“ се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски и учебни заведения за дългогодишна и цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!