Търсене

Под ръководството на прокуратурата се разследва катастрофата край с. Богатово, при която загина мъж от Севлиево

Севлиево онлайн
Прокуратурата възложи разследване на фалшиви дипломи за шофьорск

Под ръководството на Окръжна прокуратура Габрово се провежда разследване по досъдебно производство за пътния инцидент в района на с. Богатово, при който на 6 февруари т.г. загина мъж от Севлиево. Производството е за престъпление по текстове от Наказателния кодекс, които третират причиняване на смърт и тежка телесна повреда.

Инцидентът стана на 6 фавруари около пет и двайсет слодебед. Според информация от прокуратурата при управлението на лек автомобил „Ауди А6“, на товарен автомобил „МАН ТГХ 18,480 БЛС“  с полуремарке и на лек автомобил „Фолксваген Голф“ са нарушени правилата за движение по пътищата, в резултат на което лекият автомобил „Ауди А6“ се е ударил в другите две моторни превозни средства и по непредпазливост са причинени смъртта на водача на „Фолксваген"-а и средна телесна повреда на пътуващата в същия автомобил жена. 

Според бюлетина на полицията от деня след катастрофата "31-годишна жена от София, управлявайки лек автомобил "Ауди А6" в посока Варна, е предприела изпреварване на заснежен участък от пътя на товарен автомобил МАН с прикачено полуремарке. В края на маневрата е изгубила контрол над автомобила, навлязла е в насрещното движение и се е ударила челно във “Фолксваген Голф“, управляван от 64-годишен севлиевец, след което се ударила в бронята на товарния автомобил. В следствие на удара водачът на “Фолксваген"-а е починал на място. Пробите за алкохол и наркотици на женатаъ и водача на товарния автомобил са отрицателни". 

Неотложните следствени действия са извършени от екип на ОД на МВР Габрово с участие на автоексперт. Предстои назначаването на съдебномедицинска експертиза и автотехническа експертиза относно причините и механизма на възникналото пътнотранспортно произшествие, съобщават от прокуратурата. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!