Търсене

"Полицаите" от Детско полицейско управление се запознаха с основни техники за самозащита

Севлиево онлайн

Инспектор Катерина Иванова показа нагледно как децата да се защитят при нужда, снимка: ОДМВР

Малките участници в „Детско полицейско управление“ проведоха своето последно занятие. Учениците от 3 а клас на Основно училище "Стефан Пешев" в Севлиево, под ръководството на инспектор Катерина Иванова, се запознаха с техники за самозащита.

Инспектор Иванова - служител в РУ Севлиево, носител на mърви дан по таекуон-до ИТФ и сертифициран съдия, им разказа за историята на таекуон-до и неговата философия. За децата беше интересно и вълнуващо да научат, че философията на бойното изкуство се гради върху принципите учтивост, почтеност, постоянство, самоконтрол и непоколебим дух.

Именно тези принципи бяха добра препратка отново да се поговори и за поведението и отношенията  между учениците както в училище, така и в ежедневието им. 

Краят на лекцията бе поставен с щафетни игри, които имаха за цел да усъвършенстват правилното поведение при победа или загуба във всяко дете.

На 16 май 2016 г. в четирите общини на Габровска област стартира Националната програма „Детско полицейско управление“. Тя е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена работна група от експерти от МВР, Министерството  на образованието и науката, Министерството на правосъдието, Българския младежки червен кръст, Българската православна църква и Българския туристически съюз. Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. Целта е чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита; безопасност на движението по пътищата; на долекарска помощ; здраве, етика и право и други, децата да получат съответните умения.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!