Поля Косева се оттегли от ръководството на "Надежда 2001"
Поля Косева показва рисувана шевица на благотворителна вечер на "Надежда 2001", снимка: архив, ноември 2017 г.

Поля Косева се оттегли като председател на сдружение „Надежда 2001“

По нейна молба и лични причини председателят на сдружението на жените „Надежда 2001“ Поля Косева се оттегли от ръководството на организацията на провелото се на 21 февруари т.г. общо събрание. Събранието прие отчета на председателя за изминалата година.

С 9 нови членове нарасна сдружение „Надежда 2001“ за една година и към датата на годишното събрание членската маса е 45 души. Само една молба да прекратяване на членство е постъпила за същия период.

Две благотворителни вечери бяха проведени през последната година. През април 2017 г. на благотворителна вечер с приятели на сдружението бяха събрани 1840 лв. Сумата бе разпределена между шест абитуриенти, чиито семейства имат ограничени финансови възможности, но младите хора имат добър успех и са отговорни към семейството и училището си.

През ноември, по случай Деня на християнското семейство се проведе традиционната за жените  благотворителна вечер, на която бяха събрани 5 332 лв.. С парите бяха подпомогнати Десислава Димитрова - студентка трети  курс, специалност „Графичен дизайн“ във Великотърновския университет, и 3-годишната Габи, която провежда серия рехабилитационни процедури, за да проходи.

В още петнайсет благотворителни инициативи се включи сдружението през последната си година, отчете Поля Косева, а общата сума на разпределените средства на нуждаещи се деца и възрастни е 7 930 лв.

За принос в благотворителната дейност като дългогодишен ръководител на сдружението в Деня на Севлиево на тържестквено заседание на Общинския съвет Стоянка Ботева бе удостоена със знака Севлиево, а от сдружението получи званието „почетен председател“. За дългогодишна активна работа Пламена Костадинова бе удостоена с „почетен член на „Надежда-2001“.

След оттеглянето на Поля Косева за председател на „Надежда 2001“ бе избрана Петинка Михайлова, а за член на Управителния съвет Виолета Иванова.

„За краткото време, през което ръководих сдружението, искам да благодаря за доверието, за подкрепата и за вярата, че доброто съществува, че то е в нас и че продължаваме да го правим“, обърна се към членовете на неправителствената организация Поля Косева в профила си във Фейсбук. Финалът на обръщението е: „С обич: Поля Косева“.

автор: Емилия Димитрова

 

Черни щъркели се излюпиха в парк "Централен Балкан"
Общество
Половин бисквита и три лъжици нишесте - порция човешко достойнство
Общество
Ново общинско предприятие в Севлиево обяви 17 свободни позиции
Общество
Растения от рода на конопа иззеха полицаи от къща в с. Богатово
Общество
Деница Николова открива 23 санирани сгради
Общество
Рождението на Левски отбелязаха в едноименната гимназия
Общество
150 години от гибелта на Хаджи Димитър и Стефан Караджа
Общество
От Областта: За нередности по пътищата, съобщавайте след инцидент
Общество
Мерки срещу Африканската чума в габровско
Общество
В полицейския бюлетин: пиян, надрусан и трима нередовни
Общество
Общината купува мотометачна машина за 300 хил. лв.
Общество
Отпадат шест хартиени удостоверения за граждани
Общество
Севлиево отбеляза 141 г. свобода от турско робство
Общество
Севлиево е пак без вода, защото е мътна
Общество
НОИ изпраща над 81 000 уведомителни писма на бъдещи пенсионери
Общество
На 16 юли отбелязваме 141 г. от Освобождението на Севлиево
Общество