Поля Косева се оттегли от ръководството на "Надежда 2001"
Поля Косева показва рисувана шевица на благотворителна вечер на "Надежда 2001", снимка: архив, ноември 2017 г.

Поля Косева се оттегли като председател на сдружение „Надежда 2001“

По нейна молба и лични причини председателят на сдружението на жените „Надежда 2001“ Поля Косева се оттегли от ръководството на организацията на провелото се на 21 февруари т.г. общо събрание. Събранието прие отчета на председателя за изминалата година.

С 9 нови членове нарасна сдружение „Надежда 2001“ за една година и към датата на годишното събрание членската маса е 45 души. Само една молба да прекратяване на членство е постъпила за същия период.

Две благотворителни вечери бяха проведени през последната година. През април 2017 г. на благотворителна вечер с приятели на сдружението бяха събрани 1840 лв. Сумата бе разпределена между шест абитуриенти, чиито семейства имат ограничени финансови възможности, но младите хора имат добър успех и са отговорни към семейството и училището си.

През ноември, по случай Деня на християнското семейство се проведе традиционната за жените  благотворителна вечер, на която бяха събрани 5 332 лв.. С парите бяха подпомогнати Десислава Димитрова - студентка трети  курс, специалност „Графичен дизайн“ във Великотърновския университет, и 3-годишната Габи, която провежда серия рехабилитационни процедури, за да проходи.

В още петнайсет благотворителни инициативи се включи сдружението през последната си година, отчете Поля Косева, а общата сума на разпределените средства на нуждаещи се деца и възрастни е 7 930 лв.

За принос в благотворителната дейност като дългогодишен ръководител на сдружението в Деня на Севлиево на тържестквено заседание на Общинския съвет Стоянка Ботева бе удостоена със знака Севлиево, а от сдружението получи званието „почетен председател“. За дългогодишна активна работа Пламена Костадинова бе удостоена с „почетен член на „Надежда-2001“.

След оттеглянето на Поля Косева за председател на „Надежда 2001“ бе избрана Петинка Михайлова, а за член на Управителния съвет Виолета Иванова.

„За краткото време, през което ръководих сдружението, искам да благодаря за доверието, за подкрепата и за вярата, че доброто съществува, че то е в нас и че продължаваме да го правим“, обърна се към членовете на неправителствената организация Поля Косева в профила си във Фейсбук. Финалът на обръщението е: „С обич: Поля Косева“.

автор: Емилия Димитрова

 

"Черничките" става градски шедьовър с "Почисти и разкраси с Cif"
Общество
"Деветашко плато" проведе общото си събрание в Севлиево
Общество
Водач "летял" край Севлиево с 147 км/час, по данни на полицията
Общество
Съветници и зам.-кметове ще обменят добри практики в Ница
Общество
Автомобил се преобърна на пътя София-Варна
Общество
Навършва се една година от побратимяването на Севлиево с Нанхай
Общество
Посланикът на Украйна Н. Пр. Микола Балтажи посети Габрово
Общество
Тамплиерите връчиха годишните си отличия на деца художници
Общество
Библиотеката е партньор по проект за финансова грамотност
Общество
Ротарианци събраха 32 хил. лв. за Часовниковата кула
Общество
КНСБ отваря приемна за сигнали относно условията на труд
Общество
Актуализация на общински такси гласува днес ОбС Севлиево
Общество
Прокуратурата предаде на съд мъж, причинил смърт на пешеходец
Общество
Доброволци ще почистват яз. "Ал. Стамболийски"
Общество
Почти два пъти се срина рейтингът на прозрачност на Община Севлиево
Общество
Къде в Севлиево ще спират тока днес
Общество