Търсене

Поредно политическо назначение в държавното „Плод-зеленчук“ – Габрово. Този път е човек на БСП

Текстът е от редакционното съдържание на zaistinata.com
Поредно политическо назначение в държавното „Плод-зеленчук“ – Габрово. Този път е човек на БСП

Валери Митов, снимка: личен профил във фейсбук

От края на февруари държавното дружество „Плод-зеленчук“ в Габрово е назначен Валери Митов, областен председател на БСП в Габрово.

С какви мотиви е освободен предишния управител Хилда Цвъркалева и какво е натежало в избора на Валери Митов „За истината“ попита в Министерството на икономиката и индустрията. Оттам отговориха, че „в момента се извършва финансов одит в дружеството и резултатите от него ще бъдат обявени своевременно от новия директор. На всички останали въпроси ще получите изчерпателни отговори от него заедно с резултата от одитния доклад“, гласи лаконичният отговор на въпросите, отправените към икономическото министерство.

Отказана бе информация и за заплатата на новия управител, както и тази на досегашния. Тази информация има значение на фона на финансовите показатели на дружеството, достъпни през Търговския регистър. Според последния публикуван там отчет, който е за 2020 г., „Плод-зеленчук“ в Габрово отчита 15 хил. лв. загуба към 31 декември 2020 г. Предишната 2019 г. е приключена с минимална печалба от 14 хил. лв. От всичко това е видно, че

габровският „Плод-зеленчук“ е със затихващи функции и то не от вчера.

Дружеството има пет магазина в различни части на Габрово, които отдава под наем, а управителят дори няма офис. На този фон е странно какъв е интересът на държавата да поддържа собственост в него, освен ако това не е начин министри от различни партии да се отблагодаряват на свои хора като ги назначават за управители.  

Лаконичен в отговорите си бе и новоназначеният управител Валери Митов. За всички въпроси относно действителното състояние на дружеството и неговото изненадващо назначение той посъветва да се обърнем към Министерството на икономиката и индустрията, откъдето както по-горе е обяснено, посъветваха да питаме него.

Какво не е наред, че е обвито в мълчание,

засега не е ясно, затова ще се съобразим със съветите от ведомството на Корнелия Нинова и ще изчакаме да приключи одита на държавната фирма.

Дали назначението на Митов му е политическо, той не каза. Отказа да коментира и заплатата си, за която източници на „За истината“ твърдят, че е 5 хил. лв. Дали това е сумата, под която Митов ще се подписва, засега остава тайна, докато сам не реши да говори, както всъщност обеща, но с уговорката, че първо трябва да има яснота по детайлите на новата си длъжност.   

Целия текст може да прочетете тук. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.