Посланик Макаров се ангажира с бизнес връзките България - Русия

Областният управител на Габрово Иванка Баева посрещна Извънредния и пълномощен Посланик  на Руската Федерация в България Анатолий Макаров, който  е на двудневно посещение в Габрово. В протоколната среща участваха заместник областният управител Ивелина Петрова, съветници на посланика, Станка Шопова - председател на фондация "Устойчиво развитие за България" и Стефан Деевски - представител на габровския бизнес.

Визитата на Негово превъзходителство е свързана с откриване на кабинет по руски език в СОУ „Васил Левски“ - Севлиево и опознаване на габровския регион, защото по думите му, България не е само София, а всяка една област. Той определи като една от най-важните си задачи към момента, да се запознае с живота на хората в страната. По време на срещата беше обсъден икономическия потенциал на региона и в частност туризма.

Посланик Макаров изрази надежда, че след като новото българско правителство встъпи в длъжност ще се активизира работата в сферите култура и туризъм между двете държави. „Всяка една от четирите общини от областта е прекрасна туристическа дестинация“ – обясни Иванка Баева. Тя подчерта, че желанието й, заедно със заместник областния управител и целия екип на администрацията, е да се работи за благоденствието на жителите от областта. Затова и всяко едно международно сътрудничество, което би могло да доведе до конкретни дейности, ще е крачка в тази посока. По този повод бе поет ангажимент да се изготви потенциален профил на региона и да бъде обсъдена възможност за побратимяване с руска  област, с която имаме допирни точки в различни сфери.  По време на срещата посланикът беше запознат с предстоящото честване на 140 – годишнината от Шипченската епопея, което ще се състои на 25 и 26 август. Негово превъзходителство сподели, че с радост ще присъства на мероприятията. Освен това беше изразено желание за финансиране поддръжката на руски паметници, които се намират на територията на областта. 

По време на визитата си в региона Негово превъзходителство Анатолий Макаров проведе среща и с кмета на община Габрово Таня Христова и посети фирмите „МАК“ АД и „Мехатроника“.  Посланикът подчерта, че е впечатлен от видяното в тези фирми и ще разпореди на търговското си аташе  да  посети Габрово с цел намиране на начин за активизиране на българо-руските търговско – икономически отношения .

Запален автомобил изгоря напълно, причините за огъня се изясняват
Общество
Отнето предимство изпрати жена в болница със счупен глезен
Общество
Днес започва обход за актуализиране на данните за Преброяването
Общество
От 27 юли се възобновява автобусната линия Севлиево-Пловдив
Общество
На 16 юли се навършват 143 г. от Освобождението на Севлиево
Общество
Протест срещу правителството и в Севлиево
Общество
Как публичният отчет за даренията в Община Севлиево всъщност не е публичен
Общество
Областният кризисен щаб препоръчва носенето на маски на пазарите
Общество
От 10 юли т.г. започна предварителен обход за Преброяване 2021
Общество
Родители на осмокласници могат да кандидатстват за еднократна парична помощ
Общество
Пожарникари спасиха малко коте, като го свалиха от върха на дърво
Общество
Рехав беше първият протест в Севлиево, за утре пак има насрочен
Общество
С 600 000 лв. ще се направят неотложни пътни ремонти в села
Общество
Търговци протестираха пред РЗИ срещу отмяна на габровския битак
Общество
ЕРП Север съветва как да се предпазим при гръмотевични бури
Общество
Заради авария в целия град е спряна водата до 17.00 ч.
Общество