Търсене

Посланикът на САЩ Херо Мустафа посети Габрово и разговаря с кметовете от централна Стара планина

Севлиево онлайн
Посланикът на САЩ Херо Мустафа посети Габрово и разговаря с кметовете от централна Стара планина

Посланик Мустафа с кметовете от Централна Стара планина, снимка: Посолство на САЩ

Нейно превъзходителство посланикът на САЩ в България Херо Мустафа посети Габрово. Поводът за идването й бе среща с кметовете на общини, които членуват в Регионалното сдружение на общините "Централна Стара планина", в което редови член е и Община Севлиево.

Кметовете и посланикът на САЩ са обсъдили начини за укрепване на доброто управление, подпомагане на местните общности да се справят с предизвикателства като изменението на климата и разширяване на бизнес възможностите, се казва в информация, разпространена по-късно от американското посолство. В нея се казва още, че "Съединените щати се ангажират да си партнират с българските градове за общото ни благо и за по-добро бъдеще".

Посланик Мустава е посетила Дома на хумора и сатирата в Габрово, придружавана от кмета на града Таня Христова. От пост в социална мрежа на Христова става ясно, че тя е поканила посланикът в Габрово през май, когато са традиционните майски празници. 

Изображение - 10309  

След отпътуването от Габрово Херо Мустава е спряла в Ловеч. Това е първото посещение на американски посланик в града, казаха от Община Ловеч. Тя е разгледала Покрития мост, посетила е разположения там Туристически информационен център, където е била запозната с най-важните обекти в града и е поднесла цветя пред паметника на Васил Левски.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.