Търсене

Постковидов синдром лекуват в болница "Царица Йоана" в Трявна

Постковидов синдром лекуват в болница "Царица Йоана" в

Нов спортен салон прави болничния престой на децата по-приятен, снимка: Областна администрация Габрово

Нещо ново, което все още е малко известно е възможността за лечение за възрастни с постковид синдром – което означава оздравели от Ковид-19, но с тежки белодробни усложнения, похвали се д-р Илиев - директор на Детската специализирана белодробна болница "Царица Йоанна" в Трявна вчера, в Деня на детето.

Програмата е нова, но за тези няколко месеца, в които се изпълнява, дава много добър резултат, споделят от болницата, а всеки който има интерес може да се запознае с условията на интернет страницата на лечебното заведение.

В Международния ден на детето 1 юни заместник областният управител Кристина Сидорова посети болницата в Трявна, която е единствената болница в страната, предназначена за дълготрайно лечение на деца с хронични белодробни заболявания и туберкулоза.

Изображение - 9409

Занималнята, в която децата се обучават, докато са на лечение, снимка: Областна администрация Габрово

Малчуганите, които се лекуват там получиха подаръци, с които да прекарват по-приятно лечебния си престой. Децата и персонала на заведението показаха новия спортен салон, оборудван и ремонтиран със средства на болницата, както и модерната специализирана апаратура, включително и апарат, предоставен от кампанията „Българската Коледа“. 

Лечебното заведение разполага с три стационарни отделения - две пулмологични и едно фтизиатрично, общо с 155 легла. Изградени са нови сектори в източното крило на сградата с индивидуални стаи. В трите отделения има стаи за интензивна терапия. Оборудвана е и занималня, в която децата да се обучават. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!