Търсене

Повдигнато е обвинение на началника на севлиевската Митница

Повдигнато е обвинение на началника на севлиевската Митница

 • Мярката за неотклонение на Йорданка Костадинова е 100 хил. лв.

Специализираната прокуратура привлече днес към наказателна отговорност началника на Митническо бюро Севлиево Йорданка Костадинова.

Тя е обвинена за това, че от юли 2009 г. до юли 2019 г., в качеството й на длъжностно лице е поискала и получавала по 200 лева месечно от управител на местна фирма под формата на „такса спокойствие“, за да не извършва действия по служба - митнически проверки на дружеството.

Костадинова е привлечена и за това, че е предупредила продавач-консултант да избегне наказателно преследване спрямо него, като го е предупредила за предстояща проверка от органите на митницата.

Предвид влошеното здраве на Костадинова наблюдаващият делото прокурор й е определил мярка за неотклонение "парична гаранция“ в размер на 100 000 лева.

Продължава събирането на доказателства за евентуално извършени от нея престъпления по служба, се казва в разпространеното от прокуратурата прессъобщение и се уточнява, че в хода на разследването е възможно да й бъдат предявени нови обвинения.

От прокуратурата информират още, че се събират доказателства за извършени престъпления и от други лица, но не се съобщава нищо за сина на Костадинова, който, според прессъобщение от вчера, също е задържан. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!