Търсене

ПП-ДБ изпращат Богомил Петков да води листата в Силистра, в Габрово водач пак е Явор Божанков

Емилия Димитрова
ПП-ДБ изпращат Богомил Петков да води листата в Силистра, в Габрово водач пак е Явор Божанков

Явор Божанков - втори отляво надясно, на път за РИК Габрово, снимка: фейсбук

След като бе за малко депутат от Бургас, а преди това от Габрово, за изборите на 9 юни Богомил Петков ще води листата на ПП-ДБ в Силистра. Петков е и втори в листата за Габрово, която на 7 май т.г. беше регистрирана в Районната избирателна комисия в Габрово. 

Трийсет и една партии и коалиции регистрираха свои листи в Седми Габровски избирателен район. Водачите на основните претенденти бяха ясни много преди крайният срок за подаване на документи да изтече. За разпределението на четирите мандата в областта в политически сблъсък влизат Томислав Дончев (ГЕРБ-СДС), Явор Божанков (ПП-ДБ), Даниел Петров (Възраждане), Иван Ченчев (БСП), Юсеин Вейселов (ДПС), Димитър Гърдев (Има такъв народ).

На практика не съществува вариант друга формация да се намеси в разпределението на мандатите, въпреки немалкия брой регистрирани листи. Разбира се никога не бива да се изключва нито един от играчите, особено след като на терена излиза "Левицата" с водач на листа Иванка Баева, а според социалозите не трябва да се елиминира и "Солидарна България", но това е по-скоро в национален мащаб. Малко вероятно е на регионално ниво формацията да се намеси в разпределението на четирите мандата. 

Предизборната кампания започва в петък, на 10 май и приключва на 7 юни т.г. 

  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.