Търсене

Празник на химията донесе призови места и признание за ученици от СУ "Васил Левски"

Празник на химията донесе призови места и признание за ученици от СУ

Младите химици с тяхната преподавателка Ивета Кръстева, снимка: СУ "Васил Левски"

И тази година Съюзът на химиците в България, Факултетът по химия и фармация към СУ „Св. Климент Охридски“, Федерацията на научнотехническите съюзи и Регионалното управление на образованието в София организираха Национален младежки конкурс "Празник на химията 2023". Сред участниците бяха ученици от клуб “Химия за всеки“ и ученици от 10 и 7 клас на Средно училище "Васил Левски" в Севлиево с преподавател Ивета Кръстева, а представянето им беше изключително успешно.
 
В категория „есе“ седмокласничката Християна Христова бе класирана на първо място. Връстничката й Ния Недялкова бе класирана на трето място.
 
В категория „постер“ десетокласничмките Калина Неделчева и Ферай Ахмедова бяха класирани пети, което е много силно представяне на фона на конкуренцията -  78 участници се съсетзаваха за призовите места в тяхната възрастова група.
 
В категория „презентации“, втора възрастова група, от представени 210 презентации отлично бе представянето на Йоанна Игнатова и Велко Ботев, на които само една точка не достигна за класиране сред първите осем. 
 
Съгласно условието на конкурса учениците можеха да избират категорията за участие между постер, презентация и есе в различни възрастови групи.
 
На избор подлежаха и темите, по които да работят: „Химия във всеки дъх“, „Химия на отровите“ и „Бележити български химици“.
 
В Празник на химията 2023 г. се включиха и ученици от клуб "Ние изучаваме и опазваме природата" с ръководител Мария Стойнова. Те попадат в "златната среда" сред отличените, уточняват от СУ "Васил Левски". 
 
Днес и утре участниците, класирани на първите места, защитават пред оценяващите комисии своите разработки.
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!