Търсене

Празник на таланта и тържество на изкуствата беше концертът на Детската музикална школа

Десислава Димитрова - организатор в НЧ "Развитие-1870"
Празник на таланта и тържество на изкуствата беше концертът на Детската музикална школа

Заедно на сцената за финални аплодисменти към всички участници в концерта, снимка: Минчо Тодоров

Тържество в чест на музиката, таланта и професионализма бе годишният концерт на Детската музикална школа при Народно читалище „Развитие-1870“.

Концертът традиционно събира голям зрителски интерес, а целта е да представи какво са научили децата през годишния художествено-творчески сезон. Програмата в края на тази учебна година включваше изпълнения на възпитаници на школите по пиано, китара, акордеон и синтезатор, народно пеене.

Изображение - 10864Христо Драганов с изпълнение на акордеон, снимка: Минчо Тодоров  

Силно беше началото на концерта с виртуозните изпълнения на пиано от учениците на Иглика Грънчарова-Станчева. „Магаренцето с двуколката” от Парашкев Хаджиев изпълни Карла Джийн. Лъчезар Иванов представи „Лалугер” от Беховен, а Силвия Петкова – нежната пиеса „Реката” от корейския композитор Юрума.

Изображение - 10860Силвия Петкова, снимка: Минчо Тодоров  

Емоционални и прочувствени бяха китарните изпълнения на Велизара Костова – „Оплакване на Пуха” от Такаши, и на Мартин Казанджиев – „Арабско капричио” от Франсиско Тарега. На пианото Дарена Казанджиева изпълни „Чувства” от Алберт.

Изображение - 10861Велизара Костова, снимка: Минчо Тодоров  

Две пиеси – „Подмосковски вечери” от Салавьов Седой и „Валс” из балета „Спящата красавица” от Чайковски, представи Ивайло Недялков, в акомпанимент на преподавателката Светла Щерева.

Изображение - 10862Ивайло Недялков с преподавателката си Светла Щерева, снимка: Минчо Тодоров  

Чудесна бе блок програмата на класа по синтезатор и акордеон, с преподавател Ценка Ганчева. На синтезатора „О, Сузана” изпълни Нелина Александрова, „Хармоничен блус” представи Ангел Раев, а „Танго” – Рая Георгиева. „Право хоро” изсвири на акордеона Христо Драганов.

Изображение - 10863Ангел Раев, възпитаник на Ценка Ганчева, снимка: Минчо Тодоров  

Фолклорна китка с песни в изпълнение на децата от Школата по народно пеене бе кулминацията на концерта. „Жълтото цвете” и „Шари, мома” изпяха малките певци от вокална група „Шарени цветенца”, а по-големите представиха Шопска китка и „Ясен месец”, заедно с преподавателката си Цветина Маринова. Публиката бе във възторг, на крака и неспирно аплодираше изпълнителите.

Изображение - 10866Фолклорна китка с песни в изпълнение на децата от Школата по народно пеене, снимка: Минчо Тодоров  

За финал секретарят на читалище „Развитие” Нели Тотева-Георгиева отправи поздравления и благодари за „хубавата емоция и виртуозни изпълнения”. Връчени бяха дипломи на завършилите с „Отличен” пълния курс на обучение. Поздравени бяха талантливите деца, обучаващи се в школите, за труда и любовта им към музиката, за престижните и заслужени отличия.

Изображение - 10867Секретарят на Читалището Нели Тотева-Георгиева връчи дипломи и грамоти на възпитаниците на Школата, снимка: Минчо Тодоров  

Цветя получиха преподавателите в знак на благодарност за всеотдайния им труд и професионализъм.

Изображение - 10868Ваучер на стойност 500 лв. за ремонт на творческото пространство в репетиционните зали получи Иглика Грънчарова, снимка: Минчо Тодоров  

От Читалищното ръководство бе връчен и подаръчен ваучер на стойност 500 лв. за ремонт на творческото пространство в Детската музикална школа – жест по повод успешния художествено-творчески сезон.

Изображение - 10865Публиката щедро аплодира изпълненията на младите таланти, снимка: Минчо Тодоров  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.