Празник в парка за 25 години "Идеал Стандарт" в България

С празник в парк „Казармите“, който от „Идеал Стандарт-Видима“ подариха на севлиевци в сряда вечерта, компанията отбелязаха 25 години от създаването на смесеното българо-американско дружество в България.

Веселието бе замислено като градинско и включваше демонстрации на отбора по футбол за момичета „Севлиево лейдис“, на клуба по таекуон-до „Тервел 2006“, на клуба по моделизъм. За хон на сцената бяха подредени картини на децата от детски арт център „Видима“, представени в много страни по света като част от инициатива на сдружение „Духовно огледало“ да популяризиране на българското културно наследство, а на сцената пяха талантите от „Up stream voices“, чийто спонсор от самото създаване на групата също е „Идеал Стандарт-Видима“.

За любознателните имаше обособени кътчета по грънчарство, където децата, насочвани от майстори грънчари можеха сами да изваят фигура от глина и да си я отнесат вкъщи. Имаше викторина с въпроси и разбира се, награди за верните отговори.

И тъй като денят бе един от най-горещите в Севлиево от началото на лятото – термометрите отчетоха 37 градуса, организаторите се бяха погрижили да е празнично на децата – за всяко дете до 16 години имаше безплатен сладолед и вода.

Отбелязването на 25 години от създаването на смесеното дружество „Идеал Стандарт-Видима“ в Севлиево премина под мотото „25 години в България“. Миналата седмица от ръководството на компанията дадоха пресконференция, на която очертаха успехите за изминалото време и обявиха очакванията си оттук насетне.

Днес, 25 години по-късно, „Идеал Стандарт-Видима“ е най-големият работодател в Централна Северна България с 3200 работници и служители и е сред петнайсетте най-големи работодатели в България. Над 130 млн. евро е общият размер на инвестираните в заводите в Севлиево средства.

„Идеал Стандарт-Видима“ е пазарен лидер в страната с над 50% пазарен дял в продажбите на керамика и арматура. Обемът на производството спрямо 1992 година, когато е подписан договора за партньорство между севлиевската „Видима“ и „Американ Стандарт“, се е увеличил девет пъти, а през 2016 г. в заводите на компанията в Севлиево са произведени 7,5 млн. изделия – керамика и фитинги. 

Близо 5 млн. лв. са даренията, направени в обществени каузи, местна инфраструктура, подпомагане в областта на здравеопазването, образованието, и културата за последните десет години. Само между 2004-та и 2016-та размерът на дарените средства в Общинската болница на Севлиево е 230 000 лв. Над 240 000 лв. са дарени за Община Севлиево, повече от 162 000 лв. за читалища, детски ясли и градини, близо 60 000 лв. са предоставени на църкви и манастири.

 

написано от Емилия Димитрова

  

Общината няма да разпределя дивидент от търговските си дружества
Бизнес
"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес
Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна, след Великден влиза в употреба
Бизнес
Животоподдържаща апаратура закупи "Севлиево 21 век" за болницата
Бизнес
Клиент на "Хелиос" от Силистра спечели автомобил Форд Фокус
Бизнес
Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес
Късметлията на "Хелиос" днес си тръгна със спечеления автомобил
Бизнес
НАП няма да спре да запечатва обекти, но ще бъде снизходителна
Бизнес
Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес
Златен медал за качество за санитарните продукти Ideal Standard и Vidima
Бизнес
От днес обектите на "Хелиос" АД работят с обичайното работно време
Бизнес
Три торти, трима акционери и тиха наздравица белязаха 30 години "Хелиос" АД
Бизнес
31 300 лв. събра "Севлиево 21 век" за МБАЛ "Д-р Ст. Христов"
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
Бизнес
Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес