Търсене

Пред родна публика Емануел Огнянов стана шампион на Държавното първенство по кикбокс

Севлиево онлайн
Пред родна публика Емануел Огнянов стана шампион на Държавното първенство по кикбокс

Емо Огнянов - най-високо на стълбицата на победителите, снимка: Община Севлиево

Световният шампион по кик бокс за 2022 г. Емануел Огнянов, който е от Севлиево, тази неделя стана шампион в своята категория на провелото се в родния му град Държоавно първенство по кик бокс. 

Турнирът, който се проведе на 18 и 19 май в спортна зала "Дан Колов" събра в Севлиево над 150 състезатели от 35 клуба. Севлиевският спортен клуб извоюва 15-о място, с бронз се закичиха Волкан Ибрахимов и Борис Кръстев.
 
“Радвам се, че успяхме да излъчим трима състезатели в най-тежкия стил и въпреки загубите на полуфиналите на Борис и Волкан, имаме шампион в лицето на Емо. Продължаваме усърдната работа и подготовката на състезателите за следващите прояви от календара на БККМТ. Изказвам благодарности на всички, които бяха част от екипа, организирал състезанието, на всички спонсори, които помогнаха на клуба ни да се справи с това предизвикателство Благодарности на БККМТ, на президента Галин Димов, отромно благодаря на Община Севлиево и на всички спонсори”, споделя треньорът на севлиевския клуб по кик бокс и муайтай Даниел Въгленов.
 
Изображение - 13532Емануел Огнянов - юноши старша възраст (в средата), Волкан Ибрахимов - деца 11-12 г. и Борис Кръстев - деца 13-14 г.,, снимка: Община Севлиево до 48 кг.  
 
Кикбоксьорите на „Спартак“ заеха първото място в класирането по медали с актив от 5 златни и 3 сребърни отличия. Втори се наредиха състезателите на СК „Вокил“ от град Варна със спечелени 5 златни медали, 2 сребра и 2 бронза. Трети на почетната стълбичка се качиха представителите на спортен клуб „Шуменска крепост“ от гр. Шумен с 5 златни, 2 сребърни медали и 1 бронз. 
 
Турнирът беше открит от кмета на Севлиево Иван Иванов, който пожела на състезателите да се чувстват силни, защото са българи, като направи препратка към емблематичния израз на Дан Колов "Чувствам се силен, защото съм българин", а оттам към името на залата, в която се провежда двудневната спортна надпревара.
 
“Изключително съм щастлив, че се сбъдна дългогодишната ми мечта Държавното първенство отново да се играе в Севлиево, които е идеална локация за тази спортна проява, тъй като е в сърцето на България”, каза Галин Димов - председател на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай (БККМТ). Той благодари за гостоприемството и перфектната организация на кмета д-р Иванов и пожела на състезателите успех.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!