Търсене
Стартира културният калейдоскоп по повод 11 май – празника на Народно читалище „Развитие-1870”

Премиера на кукления спектакъл „Котаракът в чизми” представя Детският театрален състав

Постановката и сценографията са дело на директора на Габровския куклен театър Алфидин Раифов
Премиера на кукления спектакъл „Котаракът в чизми” представя Детският театрален състав

Изображение - 11987  

На премиера на спектакъла „Котаракът в чизми” канят актьорите от Детския театрален състав при Народно читалище „Развитие-1870”. Куклената постановка ще се състои на 1 май от 17:00 ч. в читалищния салон.

Спектакълът се реализира като част от дейностите по проект „Събудители – отново заедно” на Народно читалище „Развитие-1870”, финансиран по Програмата за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество на Национален фонд „Култура”. С постановката стартира богатият събитиен калейдоскоп по повод 11 май – празника на храма на духовността в Севлиево.

„Котаракът в чизми” ще забавлява по своя уникален начин с поучителната история за приятелството по известната френска народна приказка, пресъздадена от Шарл Перо. Спектакълът е подходящ за малки и големи зрители. Ценителите на кукленото театрално изкуство ще се насладят на приключенското представление с красиви декори, забавна музика и великолепната игра на 12 млади актьори, разказващи историята с много въображение и чувство за хумор.

Постановката и сценографията са дело на директора на габровския куклен театър Алфидин Раифов – възпитаник на читалищната театрална школа.

Куклите са изработени от Валентин Славчев, художници - Радка Грозева и Роман Грицков.

Музика - Красимир Узунов.

В представлението участват актьорите: Богорис Цветков, Виктория Иванова, Даниела Христова, Деница Иванова, Кристиана Александрова, Магдалена Недкова, Нелина Байчева, Николета Иванова, Петя Маркова, Режбие Юсеинова, Теодор Денчев, Цветослав Маринов.

Вход свободен

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.