Търсене

Премиерът Кирил Петков: Вече няма недосегаеми, които да са над закона

Премиерът Кирил Петков: Вече няма недосегаеми, които да са над закона

Министър-председателят Кирил Петков, снимка: пресцентър на Министерски съвет

Единственият начин в България да има промяна е когато недосегаемите вече не са над закона, заяви министър-председателят Кирил Петков пред медии, по повод задържането на бившия премиер Бойко Борисов.

Петков поздрави МВР и подчерта, че работата е била свършена, защото министерството вече може да действа свободно съобразно закона. „Корупцията не разграничава национални и европейски пари. Тези хора просто взимат за собствено облагодетелстване обществени пари. Дали са европейски или не – това е въпрос на разследване“, заяви още Петков.

Премиерът посочи още, че докато европейската прокуратура прави проверки, е време българската прокуратура да застане от страната на хората. „До този момент българската прокуратура не е показала никакви реални действия на нивото, на което българският народ очаква“, заяви Петков и отбеляза, че сигналите, подадени към европрокуратурата няма как да бъдат скрити.

Министър-председателят категорично опроверга твърденията, че вчерашната полицейска операция е опит за отвличане на общественото внимание от войната в Украйна. „Това е много странна опорка. Трябва да имаш невероятна фантазия“, коментира Кирил Петков.

Кирил Петков изтъкна, че посещението на секретаря по отбраната на САЩ Лойд Дж. Остин е израз на уважение от страна на американското правителство и подчерта, че с него не са водени никакви разговори с искания, свързани с оръжия. България няма да влиза във военни действия с Украйна и никакви ракети няма да се дават в този момент, но силната подкрепа за Украйна ще продължи, заяви премиерът. „НАТО трябва да работи координирано по източния фланг, за да имаме сигурност за всички държави, които са близо до конфликта“, отбеляза още Петков.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!