Търсене

Премиерата на „Котаракът в чизми”: пълна зала, отлична режисура и актьорска игра, смях, аплодисменти

Десислава Димитрова - секретар на НЧ "Развитие-1870"
Премиерата на „Котаракът в чизми”: пълна зала, отлична режисура и актьорска игра, смях, аплодисменти

Снимка: Минчо Тодоров

Изображение - 11987  

Пред пълна зала, с отлична режисура и актьорска игра, смях и заслужени аплодисменти премина премиерата на спектакъла „Котаракът в чизми”. Куклената постановка на актьорите от Детския театрален състав при Народно читалище „Развитие-1870” се реализира като част от дейностите по проект „Събудители – отново заедно”, финансиран по Програмата за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество на Национален фонд „Култура”. С постановката в първия майски ден стартира богатият събитиен калейдоскоп по повод 11 май – празника на храма на духовността в Севлиево, под мотото „С читалището в сърцето”. Театралният маратон продължи с две представления на „Котаракът в чизми” за възпитаниците на детските градини в града, партньори по проекта и участници с най-сърдечната детска публика.

„Котаракът в чизми” забавлява по своя уникален начин с поучителната история за приятелството по известната френска народна приказка, пресъздадена от Шарл Перо. Ценителите на кукленото театрално изкуство се насладиха на приключенското представление с красиви декори, забавна музика и великолепната игра на 12 млади актьори, разказващи историята с много въображение и чувство за хумор.

Постановката и сценографията са дело на директора на Габровския куклен театър Алфидин Ахмедов – възпитаник на читалищната театрална школа. Куклите са изработени от Валентин Славчев, художници – Радка Грозева и Роман Грицков. Музика – Красимир Узунов. В представлението участват актьорите: Богорис Цветков, Виктория Иванова, Даниела Христова, Деница Иванова, Кристиана Александрова, Магдалена Недкова, Нелина Байчева, Николета Иванова, Петя Маркова, Режбие Юсеинова, Теодор Денчев, Цветослав Маринов.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!