Превозвач се закани да спре автобусите си заради хаоса с винетките
Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, снимка: МРРБ

автор: Емилия Димитрова

Превозвачът, който изпълнява над 80 на сто от линиите от общинската транспортна схема в Севлиево, се закани, че ако до 15 дни няма отговор от АПИ кога ще може да купи годишна винетка за автобусите си, спира да изпълнява линиите. 

Пламен Боевски, чиито автобуси превозват пътуващите до повечето села в община Севлиево, е твърдо решен да не отстъпи пред намерението си да блокира изпълнението на линиите и обеща, че ако се стигне до това, ще събере пътниците на автогарата и лично ще им обясни защо предприема крайната мярка. 

Хората не са виновни, но в крайна сметка те ще бъдат потърпевши, както обикновено става в държавата ни, каза Боевски пред "Севлиево онлайн". И обясни, че дава 15 дни на АПИ да му отговори на изпратеното тази сутрин писмо, дали може да закупи годишни винетки за колите си от август. Ако до 1 август нямам отговор, спирам да изпълнявам курсовете, въпреки, че имам договор с Община Севлиево. Готов съм да платя и неустойките по него, но не и да плащам принудително за седмични винетки, защото държавата не изпълнява ангажиментите си. За какви облекчения на бизнеса постоянно ни говорят. Това е прът в колелата на всички, които изпълняват пътнически или товарни превози, коментира разгневен превозвачът.  

Вчера стана ясно, че до приемането на поправките в закона, с които се отлага въвеждането на ТОЛ системата, ще се продават само дневни и седмични винетки за тежкотоварните автомобили. Това би трябвало да продължи само седмица, ако се вярва на казаното от министърът на МРРБ Петя Аврамова, която вчера бе привикана в парламента да даде обяснения за хаоса при превозвачите. "АПИ, изпълнявайки закона, е спряла продажбата на винетки с едномесечно действие. Очакванията са до 23 юли т.г., вторник, законът за отлагането на ТОЛ системата да бъде обнародван. Моята молба е да не създаваме излишно напрежение за една седмица, за която превозваческият бранш е информиран и знае, че по негово искане отлагаме ТОЛ системата. Има период от седмица, в който ще се купуват седмични винетки", е обяснила Аврамова, цитирана от dnes.bg.

 

Клиент на "Хелиос" от Силистра спечели автомобил Форд Фокус
Бизнес
Животоподдържаща апаратура закупи "Севлиево 21 век" за болницата
Бизнес
Златен медал за качество за санитарните продукти Ideal Standard и Vidima
Бизнес
31 300 лв. събра "Севлиево 21 век" за МБАЛ "Д-р Ст. Христов"
Бизнес
Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес
Общината няма да разпределя дивидент от търговските си дружества
Бизнес
"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес
Три торти, трима акционери и тиха наздравица белязаха 30 години "Хелиос" АД
Бизнес
Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес
Късметлията на "Хелиос" днес си тръгна със спечеления автомобил
Бизнес
Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна, след Великден влиза в употреба
Бизнес
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
Бизнес
Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес
НАП няма да спре да запечатва обекти, но ще бъде снизходителна
Бизнес
От днес обектите на "Хелиос" АД работят с обичайното работно време
Бизнес