Превозвач се закани да спре автобусите си заради хаоса с винетките
Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, снимка: МРРБ

автор: Емилия Димитрова

Превозвачът, който изпълнява над 80 на сто от линиите от общинската транспортна схема в Севлиево, се закани, че ако до 15 дни няма отговор от АПИ кога ще може да купи годишна винетка за автобусите си, спира да изпълнява линиите. 

Пламен Боевски, чиито автобуси превозват пътуващите до повечето села в община Севлиево, е твърдо решен да не отстъпи пред намерението си да блокира изпълнението на линиите и обеща, че ако се стигне до това, ще събере пътниците на автогарата и лично ще им обясни защо предприема крайната мярка. 

Хората не са виновни, но в крайна сметка те ще бъдат потърпевши, както обикновено става в държавата ни, каза Боевски пред "Севлиево онлайн". И обясни, че дава 15 дни на АПИ да му отговори на изпратеното тази сутрин писмо, дали може да закупи годишни винетки за колите си от август. Ако до 1 август нямам отговор, спирам да изпълнявам курсовете, въпреки, че имам договор с Община Севлиево. Готов съм да платя и неустойките по него, но не и да плащам принудително за седмични винетки, защото държавата не изпълнява ангажиментите си. За какви облекчения на бизнеса постоянно ни говорят. Това е прът в колелата на всички, които изпълняват пътнически или товарни превози, коментира разгневен превозвачът.  

Вчера стана ясно, че до приемането на поправките в закона, с които се отлага въвеждането на ТОЛ системата, ще се продават само дневни и седмични винетки за тежкотоварните автомобили. Това би трябвало да продължи само седмица, ако се вярва на казаното от министърът на МРРБ Петя Аврамова, която вчера бе привикана в парламента да даде обяснения за хаоса при превозвачите. "АПИ, изпълнявайки закона, е спряла продажбата на винетки с едномесечно действие. Очакванията са до 23 юли т.г., вторник, законът за отлагането на ТОЛ системата да бъде обнародван. Моята молба е да не създаваме излишно напрежение за една седмица, за която превозваческият бранш е информиран и знае, че по негово искане отлагаме ТОЛ системата. Има период от седмица, в който ще се купуват седмични винетки", е обяснила Аврамова, цитирана от dnes.bg.

 

И тази събота LIDL Севлиево отваря врати за търсещите кариерни възможности
Бизнес
Огнено лято "отчетоха" стажантите на "Идеал Стандарт-Видима"
Бизнес
Протест: автобусите в община Севлиево карат без винетки
Бизнес
ЗАПОВЯДАЙ НА ПЪРВИЯ ДЕН НА КАРИЕРАТА В МАГАЗИН LIDL СЕВЛИЕВО
Бизнес
Роберто Паломба e председател на журито на "Баня на годината 2019"
Бизнес
"Идеал Стандарт – Видима" продължава да расте, с 5% през 2018 г.
Бизнес
Супер разпродажба на тетрадки в книжарница М-ПРЕС през септември
Бизнес
АББ представи модернизирана производствена база в Севлиево
Бизнес
Богомил Петков поиска експертиза за решаване проблема с водата
Бизнес
АББ изгради втори завод в Петрич
Бизнес
Мария Петрова поема Ротари клуб Севлиево за следваща година
Бизнес
Покана за заключителна пресконференция по проект
Бизнес
Кои дружества в Севлиево са в топ 100 на най-големите компании
Бизнес
Ford Focus подарява "Хелиос" на клиент, закупи стока или услуга
Бизнес
Превозвач се закани да спре автобусите си заради хаоса с винетките
Бизнес
На заключителна пресконференция БАРТЕР ЕООД отчете изпълнението на проект
Бизнес