Търсене

През 2022 г. „Идеал Стандарт - Видима“ празнува годишнини, които предначертават историята на компанията

Инициативите ще преминат под надслов „Създаваме заедно“
През 2022 г. „Идеал Стандарт - Видима“ празнува годишнини, които предначертават историята на компанията

Ярослав Дончев - изпълнителен директор на "Идеал Стандарт-Видима"

През 2022 година „Идеал Стандарт – Видима“ отбелязва две знакови дати в своята история - 70 години производство на санитарна арматура и 30 години в семейството на Ideal Standard в България. Тези две събития определят бъдещото развитие на компанията и нейното значение в региона като важен икономически фактор, най-големият инвеститор, най-големият работодател и най-големият корпоративен дарител.

„Тази година е много специална за нас. Отбелязваме годишнини, които предначертават историята на компанията, Ярослав Дончев - изпълнителен директор на "Идеал Стандарт-Видима", като припомня как преди 70 години в Севлиево е произведен първият смесител и "значимостта на това събитие усещаме и сега".

"Най-хубавото е, че днес, след толкова много предизвикателства и промени, на същото място производството продължава с още по-голям хъс за успех. Точно толкова важно е и другото събитие, което отбелязваме тази година – 30 години от джойнт венчъра между „Видима“ АД и Американ Стандарт – първото по рода си такова събитие в България - прецедент за нашата икономика. През 1992 благодарение на един изключителен човек и лидер – инж. Васил Кънев, това става факт. Успешният модел, който следваме и до днес е пример, че в началото пътят може да е труден, но успехът идва при смелите“, казва Ярослав Дончев.

За този успех говори и Васил Кънев, един от основните двигатели за промените в компанията след 1992 г. в книгата си „Защо успя моделът на смесеното предприятие между „Американ Стандарт“ и „Идеал Стандарт – Видима“: „Дълъг е пътят, изминат от колектива на „Идеал Стандарт – Видима“. Пътят е неутъпкан, много труден. Но винаги беше всеотдаен и във вярната посока.“, пише инж. Кънев.

„Днес, ние имаме важната задача да работим заедно, за да създадем стойност за обществото, в което живеем и по-добри условия на живот за работещите в компанията и техните семейства. За да продължим успешния път, работим заедно с Община Севлиево и бизнес партньори в стремежа ни да поддържаме стабилен бизнес климат в града и да направим Севлиево привлекателно място за работа в Централна България. Приоритетите на фирмата в сфери като здравеопазване, образование, изкуство, култура и спорт продължават да са ключови. А заедно с архитекти, дизайнери, и университети оформяме бъдещето на индустрията, в която сме избрали да създаваме. Да правим устойчив бизнес, да се развиваме в крак с времето и в унисон с хората и обществото - това е силата на Идеал Стандарт. Ние сме компанията, която промени начина, по който хората виждат своята баня, гордеем се с това и ще продължим да го правим", категоричен е Ярослав Дончев.

С това той отправя покана "заедно да отбележим тези значими събития тази година и с това да покажем благодарност и признателност на хората, които са зад тях и да дадем нашата заявка за бъдещето". 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.