Търсене

Президентът Румен Радев ще участва в церемонията по разширяване на завода на „Хитачи Енерджи“ в Севлиево

Емилия Димитрова
Президентът Румен Радев ще участва в церемонията по разширяване на завода на „Хитачи Енерджи“ в Севлиево

Утре, 20 септември, президентът Румен Радев ще посети Севлиево, където ще участва в церемонията по разширяване на производствения капацитет на завода на „Хитачи Енерджи“ за модерно оборудване за високо напрежение, съобщават от пресслужбата на президентството. В Севлиево президентът ще участва в церемонията по разширяване на завода на „Хитачи Енерджи“, се уточнява в съобщението.

Официалното откриване започва в 11.00 часа. С церемонията се отбелязват и 60 години от създаването на производствения завод.

В рамките на посещението президентът ще разгледа производствения процес и ще се срещне с млади специалисти, работещи в компанията, информират от пресцентъра на държавния глава.

Международната технологична компания „Хитачи Енерджи“ оперира в България повече от 40 години и в момента в нея работят над 800 служители.

Същия ден, но вечерта, бившият премиер Кирил Петков и съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев имат планирана среща с представители на бизнеса в Севлиево. Срещата е насрочена за 17.00 ч., час по-късно Петков и Василев, заедно с кандидатите за народни представители от "Продължаваме промяната", ще бъдат на площада в Севлиево за среща с избиратели. Според информация на "Севлиево онлайн" на следващия ден двамата също ще посетят завода на  „Хитачи Енерджи“, но преди това е планирано да се запознаят с производството на най-големия работодател в региона "Идеал Стандарт-Видима", където работят близо 3200 души.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.