Търсене

При забравените, или колко струва една добра дума?

При забравените, или колко струва една добра дума?

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

Кандидатът за кмет на община Севлиево Светла Георгиева от коалиция "Ние, Гражданите" и кандидатите за общински съветници на коалицията проведоха поредица от срещи с жители на балканските села в община Севлиево. "Тези хора са забравени, тях никой за нищо не ги пита", сподели след срещите с жители на селата Бериево, Кръвеник, Стоките, Валевци и Угорелец Светла Георгиева. 

Изображение - 2954

"Колко струва една добра дума, или просто да ги попиташ как сте, но да отидеш при тях, да им стиснеш ръката, да ги чуеш как живеят", споделя Георгиева. "Тези хора се топят, буквално. Дори вчера в с. Стоките имаше погребение. Ако не успеем да решим малките им проблеми, защо ни е да управляваме? Нима е толкова сложно да отидеш при тях, да седнеш и ги изслушаш. Техните болки не искат пари, техните болки искат сърце и аз съм готова да се срещаме достатъчно често, за да им върна вярата, че някой наистина го е грижа за тях", споделя още Георгиева. 

Изображение - 2955

С очите си видяхме, че жителите на селата са забравени, споделят и кандидатите за общински съветници на "Ние, Гражданите". Някои от тях за първи път се срещат с живеещи в селата, но казват, че това, което са чули, дълбоко ги е разтърсило. Хората, повечето възрастни, споделяли, че животът им не е лесен, но не са поставили кой знае какви искания.

Изображение - 2956

Обичайните проблеми, съпъстващи живота в отдалечените села - липсата на добра връзка с града, липсата на лекар, лошите пътища, по които чакат децата им да ги посетят, сигурността, която кара самотно живеещите старици да заспиват със страх. 

"Да, те са малко, продължават да се топят, но те пазят българските ценности, човешките ценности и не заслужават пренебрежителното отношение, което търпят", категорична е Светла Георгиева. 

Изображение - 2957

Срещите на кандидатите от коалиция "Ние, Гражданите" с жители на селата продължават. "Ще отидем във всяко севлиевско село. Защото ни е грижа за хората", обещава Георгиева. 

текст: коалиция "Ние, Гражданите", съгласно договор

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!