Приключението Априлци - път към независимата личност

„Този лагер ще запомня с различността му от всичко друго, което съм правила до сега. АЗ избрах да дойда на това място с всички останали и не съжалявам за това…..Всичкият смях и всичката радост, които получих си заслужаваха.…Ние сме едно семейство…Миме, много те обичам. Георги, благодаря ти, че ме научи да съм смела.”

Мария Бенева: Този път, избрахме да започнем представянето на новия авторски проект на клуб „Път към приключението”, изцяло през погледа на децата участници. Наясно сме със силата на словото и знаем, че този, който я владее може да сътвори чудеса, да предизвика въображението да работи на максимални обороти и да създава неповторими образи, картини и мечти. Сега обаче говорят децата – участници. Те бяха с нас. Те изживяха от първо лице, всяка емоция, създадена от нас и специално за тях, за да се научават да бъдат независими, уверени и пълноценни. Да бъдат неповторими личности. Това е и основната мисия на нашия клуб „Път към приключението”. С Георги Григоров - създател на приключенската идея и обучителен партньор, изпитваме искрено удовлетворение, когато на въпроса „Деца, гордеете ли се със себе си, получаваме в силно единогласие отговор - ДАААААА!!!

Тази година, от 8 до 13 април се проведе тренировъчно-познавателно групово събитие „Приключението – Априлци”.  Отборната работа следваше ясен предварителен план – отлично съчетание на спорт, здравословно хранене  и занимания, развиващи човешкия интелект. 

Грациите от ансамбъла, танцовите двойки и други деца от общността, които не тренират спортни танци, но са запалени приключенци, ползваха ежедневно кардио-програма – сърдечен жест към клуб „Път към приключението” от популярен фитнес-инструктор. Хранителният режим беше стриктно съобразен с нуждата, телата на спортистите да бъдат красиви, здрави и устойчиви на натоварването по време на танцуване или активно движение. Децата, както обикновеноq участваха във всички дейности по приготвяне на храната. Интелектуалните занимания включваха стимулиране на мотивация, творчество, увереност, работа в отбор, зачитане на правилата.

Детските мнения продължават да говорят:

„От „Приключението” научих, че работата в екип не е лесна работа. Изисква се изслушване, правила  и единство.”

„Много игри….танци, танци, танци, танци, кардио тренировки,  весели  моменти и забавления, и красива гледка!”

„Прекрасно приключение, забавление и още един шанс да оцеляваме без мама и тати!”

„Бяхме задружни,. Познавателните дейности ни сплотиха, доказахме си на нас самите, че можем да си вярваме и че можем да бъдем един отбор…”

„Харесаха ми игрите и различите задачи…хареса ми това, че всеки имаше своите персонални ясни отговорности…”, „…Бяхме сред природата и видяхме много интересни неща…..”, „Благодарение на този лагер, успях да запазя спортната си форма, дори и в навечерието на празниците, по време на които храната е толкова вкусна и трудно й се устоява…И, нормално, като всяко хубаво нещо, е вече да ми липсва това преживяване – спокойствие, спорт, хубаво място с хубави и приятни хора. Тези неща на друго място могат да станат, но не по този неповторим начин, както в „Приключението”, „Походите ми харесаха. Кардиото – много! Игрите бяха много забавни и могат да ни помогнат в трудни моменти…Мисля, че станах по-самостоятелна, по-бърза, научих се да помагам!!!” „Щастлива съм, че отново бяхме с Георги и Мимето. Сега съм тъжна, че тръгваме, но ще очаквам с нетърпение другото ни приключение!” 

Мария Бенева: Понеже уважението към другия е наш избор, поднасям  благодарности към г-н Емил Гатев – изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима” за разрешението му клуб „Път към приключението” да наеме къщата за гости на фирмата. Танцьорките на ”Приключението” поставиха отлична оценка на уютността и домашната топлина на къщата. Сърдечни благодарности на г-н Илиян Бешковски – човекът, който посредничи и координира процеса по наемане на къщата, в която отседнаха танцьорите от клуб „Път към приключението”. Такава загриженост, човечност и внимание получихме от този човек. Благодарим! Искрени благодарности, за гостоприемството и добротата на г-жа Мария Събева – грижовницата на къщата  Лично благодаря на г-жа Десислава Илиева, която отново подкрепи финансово идеята на нашия клуб. Благодаря и на още един близък приятел и съмишленик на клуба, който се свърза с мен и вложи също лична парична сума, за да се състои събитието. Благодаря на всички родители на децата-приключенци, които са трудещи се,  достойни граждани, за това, че въпреки трудностите, отделят от финансовите семейни средства, за да покрият разходите по участието на децата в събитията, които клубът ни организира. Щастливи сме, че имаме такива достойни съюзници

Отправям откровено послание към всички богати хора и фирми, да се свържат с нас и да подкрепят клуб „Път към приключението”. Парите могат да бъдат инструмент за постигане на умни, социално значими и отговорни цели. Уважаеми дами и господа,  дарените от вас средства ще сътворят чудеса с възпитанието, самоувереността и способностите на децата – приключенци. Тези, същите деца, които са бъдещото българско общество.

На финала, „Път към приключението”, подаряваме приключенска обич на медиите! Те знаят защо! 

 

написано от Мария Бенева - създател на клуб "Път към приключението" и приятел на Севлиево онлайн

 

 

 

213 абитуриенти в Севлиево са на матура днес
Образование
"Техник на транспортна техника" - перспективи в ПГТ в с. Градница
Образование
Започва кандидат-гимназиалната кампания, какво предстои
Образование
ПГТМ в с. Градница обявява прием за професия "Машинен техник"
Образование
Габрово е на четвърто място в страната по успех на матурата по БЕЛ
Образование
Седмокласниците на ПМГ в Габрово с най-висок успех на външното оценяване
Образование
Майстор в кухнята, но и на бара - възможно е с ПГТ "Пенчо Семов" в Габрово
Образование
Когато хлябът излиза изпод ръцете ти, ставаш голям поне колкото него
Образование
От името на Община Севлиево абитуриенти получиха почетни отличия
Образование
Стилиян Илиев получи наградата на бизнес сдружение "Севлиево 21 век"
Образование
Абитуриентските балове в Севлиево ще бъдат на 27 и 28 юни
Образование
851 завършват 7 клас тази година в областта, 296 са в Севлиево
Образование
Производството на мляко и млечни продукти е традиционен занаят
Образование
Детските градини отвориха с половината от записаните деца
Образование
В гимназия "Ген. Иван Бъчваров" изпратиха випуск 2020
Образование
Заедно по време на изолация – един проект на клуб „New Lab“
Образование