Приключението Априлци - път към независимата личност

„Този лагер ще запомня с различността му от всичко друго, което съм правила до сега. АЗ избрах да дойда на това място с всички останали и не съжалявам за това…..Всичкият смях и всичката радост, които получих си заслужаваха.…Ние сме едно семейство…Миме, много те обичам. Георги, благодаря ти, че ме научи да съм смела.”

Мария Бенева: Този път, избрахме да започнем представянето на новия авторски проект на клуб „Път към приключението”, изцяло през погледа на децата участници. Наясно сме със силата на словото и знаем, че този, който я владее може да сътвори чудеса, да предизвика въображението да работи на максимални обороти и да създава неповторими образи, картини и мечти. Сега обаче говорят децата – участници. Те бяха с нас. Те изживяха от първо лице, всяка емоция, създадена от нас и специално за тях, за да се научават да бъдат независими, уверени и пълноценни. Да бъдат неповторими личности. Това е и основната мисия на нашия клуб „Път към приключението”. С Георги Григоров - създател на приключенската идея и обучителен партньор, изпитваме искрено удовлетворение, когато на въпроса „Деца, гордеете ли се със себе си, получаваме в силно единогласие отговор - ДАААААА!!!

Тази година, от 8 до 13 април се проведе тренировъчно-познавателно групово събитие „Приключението – Априлци”.  Отборната работа следваше ясен предварителен план – отлично съчетание на спорт, здравословно хранене  и занимания, развиващи човешкия интелект. 

Грациите от ансамбъла, танцовите двойки и други деца от общността, които не тренират спортни танци, но са запалени приключенци, ползваха ежедневно кардио-програма – сърдечен жест към клуб „Път към приключението” от популярен фитнес-инструктор. Хранителният режим беше стриктно съобразен с нуждата, телата на спортистите да бъдат красиви, здрави и устойчиви на натоварването по време на танцуване или активно движение. Децата, както обикновеноq участваха във всички дейности по приготвяне на храната. Интелектуалните занимания включваха стимулиране на мотивация, творчество, увереност, работа в отбор, зачитане на правилата.

Детските мнения продължават да говорят:

„От „Приключението” научих, че работата в екип не е лесна работа. Изисква се изслушване, правила  и единство.”

„Много игри….танци, танци, танци, танци, кардио тренировки,  весели  моменти и забавления, и красива гледка!”

„Прекрасно приключение, забавление и още един шанс да оцеляваме без мама и тати!”

„Бяхме задружни,. Познавателните дейности ни сплотиха, доказахме си на нас самите, че можем да си вярваме и че можем да бъдем един отбор…”

„Харесаха ми игрите и различите задачи…хареса ми това, че всеки имаше своите персонални ясни отговорности…”, „…Бяхме сред природата и видяхме много интересни неща…..”, „Благодарение на този лагер, успях да запазя спортната си форма, дори и в навечерието на празниците, по време на които храната е толкова вкусна и трудно й се устоява…И, нормално, като всяко хубаво нещо, е вече да ми липсва това преживяване – спокойствие, спорт, хубаво място с хубави и приятни хора. Тези неща на друго място могат да станат, но не по този неповторим начин, както в „Приключението”, „Походите ми харесаха. Кардиото – много! Игрите бяха много забавни и могат да ни помогнат в трудни моменти…Мисля, че станах по-самостоятелна, по-бърза, научих се да помагам!!!” „Щастлива съм, че отново бяхме с Георги и Мимето. Сега съм тъжна, че тръгваме, но ще очаквам с нетърпение другото ни приключение!” 

Мария Бенева: Понеже уважението към другия е наш избор, поднасям  благодарности към г-н Емил Гатев – изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима” за разрешението му клуб „Път към приключението” да наеме къщата за гости на фирмата. Танцьорките на ”Приключението” поставиха отлична оценка на уютността и домашната топлина на къщата. Сърдечни благодарности на г-н Илиян Бешковски – човекът, който посредничи и координира процеса по наемане на къщата, в която отседнаха танцьорите от клуб „Път към приключението”. Такава загриженост, човечност и внимание получихме от този човек. Благодарим! Искрени благодарности, за гостоприемството и добротата на г-жа Мария Събева – грижовницата на къщата  Лично благодаря на г-жа Десислава Илиева, която отново подкрепи финансово идеята на нашия клуб. Благодаря и на още един близък приятел и съмишленик на клуба, който се свърза с мен и вложи също лична парична сума, за да се състои събитието. Благодаря на всички родители на децата-приключенци, които са трудещи се,  достойни граждани, за това, че въпреки трудностите, отделят от финансовите семейни средства, за да покрият разходите по участието на децата в събитията, които клубът ни организира. Щастливи сме, че имаме такива достойни съюзници

Отправям откровено послание към всички богати хора и фирми, да се свържат с нас и да подкрепят клуб „Път към приключението”. Парите могат да бъдат инструмент за постигане на умни, социално значими и отговорни цели. Уважаеми дами и господа,  дарените от вас средства ще сътворят чудеса с възпитанието, самоувереността и способностите на децата – приключенци. Тези, същите деца, които са бъдещото българско общество.

На финала, „Път към приключението”, подаряваме приключенска обич на медиите! Те знаят защо! 

 

написано от Мария Бенева - създател на клуб "Път към приключението" и приятел на Севлиево онлайн

 

 

 

Електротехниците на ПГМЕТ - сред най-добрите у нас
Образование
Ученици от ПГ "Марин Попов" ще практикуват в автосервизи на „Опел“ в Испания
Образование
Кабинетът одобри близо 1 млн. лв. за безплатна почивка на 2577 ученици
Образование
СУ "Васил Левски" ще бъде домакин на фестивала "Наука на сцената"
Образование
Отлично представяне на ПГМЕТ в състезанието IT Знайко
Образование
Ученици от ПГМЕТ бяха на летен лагер в по Национална програма „Отново заедно“
Образование
СУ "Отец Паисий" обябява прием за учебната 2021/2022 г.
Образование
Има места в гимназиите след първо класиране, няма да се закриват паралелки
Образование
Одобрени са още над 2,5 млн. лв. за безплатна почивка на ученици
Образование
Днес започна кандидат-гимназиалната кампания
Образование
Реализирана мобилност на ПГМЕТ по проект „21 век активно гражданство“
Образование
СУ „В. Левски" първо в страната обучи децата да спасяват близките си от инсулт
Образование
Излезе първото класиране за гимназиите
Образование
В девет гимназии на областта има свободни места след второ класиране
Образование
Математика с английски и немски език са най-желаните паралелки в областта
Образование
Ученици от шест училища в областта ще почиват на разноски на държавата
Образование