Приключи първият лагер за предприемаческо мислене
снимки: ОИЦ Габрово

С връчване на едни от първите сертификати, верифицирани чрез блокчейн технология, с трудна раздяла и обещания за бъдещето, на 23 юли 2017 г. завърши летния лагер „Предприемачът като откривател“. В продължение на повече от седмица 24 позитивни, любознателни и мотивирани за успех ученици от цялата страна се впуснаха в разучаването на бизнеса като приключение, разглеждаха предприемачеството като съвкупност от ценности, мотивация, страст, креативно и творческо мислене. Младите хора имаха възможност да обогатят своите знания в сферата на предприемачеството и възможностите за неговото финансиране със средства от ЕСИФ. В изпълнените с много положителни емоции, нови знания и приятелства дни на лагера, те се срещнаха с успели млади предприемачи, които споделиха своя опит и ги мотивираха да преследват мечтите си.

С вдъхновяващ разказ за бъдещето на блокчейн технологията, за създадения стартъп за дигитална идентичност Recheck, за рисковете пред предприемача и за трудностите, които със сигурност съпътстват бизнеса, пред младите хора със страст и ентусиазъм говори Емилиян Енев.

Участниците посетиха габровското предприятие „Мехатроника“ АД, където научиха за развитието и пазарите на фирмата, изпълнените европейски проекти и новите предизвикателства, които предстоят в разработване на иновации. В изключително мотивираща среща мениджърът международни пазари на фирма ELNA Ltd. инж. Румен Колев разказа за пътя на израстването от малък „гаражен“ бизнес до фирма, уважавана и търсена по света.

В среща с доктора по икономика, основател и главен мениджър на корпорация „Развитие“ Александър Александров, участниците научиха за връзката между бизнеса и благотворителността чрез инициативата „Деца учат деца да правят добри дела“. Чрез нея дружеството осигурява средства от дарители за социално слаби и мотивира младите хора да участват в процеса на тяхното връчване, срещайки ги очи в очи с хората в нужда. Така се стреми да възпита у тях желание да вършат добри дела, обучава ги, инициира и включва в дарителски акции, мотивира ги да правят благотворителност, да привличат и обучават свои връстници - последователи. Първите желаещи да се включат в инициативата връчиха лично осигурено чрез Корпорация „Развитие“ дарение на две млади майки от Габрово, които с присъствието си на събитието накараха младите хора да отворят сетивата си за хората в нужда, необходимостта и удовлетворението от подадената навреме ръка за подкрепа.

Първият по рода си интензивен лагер по предприемаческо мислене, организиран от Община Габрово чрез Областен информационен център – Габрово и фондация „Бауерзакс“ в партньорство с Индъстри Уоч Груп, се проведе от 16 до 24 юли 2017 г. в МАИР „Боженци“.

написано от: Областен информационен център Габрово

На 16 юли се навършват 143 г. от Освобождението на Севлиево
Общество
Заради авария в целия град е спряна водата до 17.00 ч.
Общество
Родители на осмокласници могат да кандидатстват за еднократна парична помощ
Общество
Търговци протестираха пред РЗИ срещу отмяна на габровския битак
Общество
Протест срещу правителството и в Севлиево
Общество
Отнето предимство изпрати жена в болница със счупен глезен
Общество
От 10 юли т.г. започна предварителен обход за Преброяване 2021
Общество
От 27 юли се възобновява автобусната линия Севлиево-Пловдив
Общество
Запален автомобил изгоря напълно, причините за огъня се изясняват
Общество
Днес започва обход за актуализиране на данните за Преброяването
Общество
Напусна ни Симеон Захариев
Общество
Рехав беше първият протест в Севлиево, за утре пак има насрочен
Общество
Областният кризисен щаб препоръчва носенето на маски на пазарите
Общество
Пожарникари спасиха малко коте, като го свалиха от върха на дърво
Общество
ЕРП Север съветва как да се предпазим при гръмотевични бури
Общество
Как публичният отчет за даренията в Община Севлиево всъщност не е публичен
Общество