Търсене

Природоматематическата гимназия в Габрово отново е с най-висок бал за прием в 8 клас

СУ "Васил Левски" в Севлиево е сред четирите гимназии с най-висок минимален бал в областта
Емилия Димитрова
Удостоверенията за завършено начално образование - на 1 юли

Снимка на Juraj Varga от Pixabay

Природоматематическата гимназия в Габрово "Акад. Иван Гюзелев" (ПМГ) отново е с най-висок минимален бал за прием след завършен 7 клас в област Габрово. В профил "Математика" с английски език балът стигна 346.25 точки. В същия профил, но с немски език, минималният бал е 277. Малко по-нисък е балът за паралелка "Софтуерни и хардуерни науки" с английски език - 324.5. 

За сравнение в Софийската математическа гимназия, която е с най-висок минимален бал за столицата, се влиза с минимален бал от 485,750 точки от максимум 500. 

С почти колкото е най-високият минимален бал в ПМГ се влиза "Английски език с испански" в Националната априловска гимназия. Минималният бал за тази паралелка е 344. 

На четвърто място по най-висок бал в габровска област е Средно училище "Васил Левски" в Севлиево. В профил "Математика" с английски език най-ниският бал е 320 и това е единствената паралелка в севлиевските гимназии, за която балът надминава триста точки. 

Днес излезе първото класиране на кандидат-гимназистите. Учениците от областта могат да избират между 42 специалности в 11 гимназии. Прави впечатление, че в три специалности приемът на първо класиране е с изключително нисък бал - 30 точки от 500. Две от тях са в Професионалната гимназия по туризъм "Пенчо Семов" - производство на хляб и хлебни изделия и икономика и мениджмънт, а третата е в професионалната техническа гимназия "Д-р Никола Василиади" в Габрово - електрообзавеждане на производството.

Учениците, приети на първо класиране, могат да се запишат от 13 до 15 юли т.г. включително. В същия срок могат да подадат заявление за участие във втори етап на класиране тези, които не са доволни от първи етап. Това става в училището, в което вече са класирани. 

Подробна справка за минималния и максимален бал на училищата в габровска област - тук

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022