Търсене

Продължава премахването на незаконните гаражи в Севлиево, 190 са махнати досега

Емилия Димитрова
Продължава премахването на незаконните гаражи в Севлиево, 190 са махнати досега

Тенекиените гаражи не са част от пейзажа в комплексите на Севлиево, има ги навсякъде, снимка: Община Севлиево

Поетапно ще бъдат премахнати всички незаконно построени или поставени гаражи на територията на Севлиево. Това заяви кметът Иван Иванов в отговор на питане от общинския съветник Юсеин Вейселов (ДПС) преди последното редовно заседание на Общинския съвет в края на април т.г. 

Към края на април 2024 г. в ж.к. "Д-р Атанас Москов", откъдето започна чистенето на незаконните постройки, са премахнати 190 поставени без разрешителни. Това не са само гаражи, сред тях има навеси и други за дърва например, отговори кметът Иванов. 

На освободеното място са обособени близо хиляда квадратни метра паркинзи, обяснява още кметът в отговора си до съветника. 

Три пъти повече места за паркиране на автомобили се очаква да се освободят след премахване на незаконни постройки в ж.к. "Димитър Благоев", прогнозира кметът. 

В отговора си той се позова на регистър от 2010 г., съгласно който в Севлиево са картотекирани 1100 незаконни гаража. Отгтогава обаче е минало много време и не е изключено цифрата да е доста по-голяма. Без значение колко са тенекиените гаражи в Севлиево, те ще бъдат премахнати поетапно, категорични са от общинската администрация. 

Община Севлиево започна кампания по премахване на незаконните постройки в началото на тази година заради изпълнението на проект за обрлагородяване на междублоковите пространства. Чистенето на тенекиените гаражи и навеси започна от ж.к. "Д-р Атанас Москов". В средата на февруари т.г. от Общината удължиха срока, в който собствениците сами да махнат гаражите или други незаконни постройки върху общинска земя, като предупредиха, че ако това не бъде сторено, от общинската администрация ще го направят, но собствениците ще трябва да заплатят разходите.

  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.