Проект на д-р Петко Карагьозов и екип - най-добър на конгрес по гастроентерология
д-р Петко Карагьозов, снимка: болница "Токуда"

Силно научно представяне отбеляза екипа на отделението по Интервенционална гастроентерология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда в рамките само на 10 дни. Специалистите под ръководството на д-р Петко Карагьозов, който е родом от Севлиево, спечелиха първо място на постерната сесия на XIII-ия Национален конгрес по гастроентерология (11-13 октомври) сред 12 други проекта. Те представиха своя опит в диагностиката и лечението на стесненията на жлъчните канали с помощта на технологията за директна визуализация на жлъчно-панкреатичните пътища (холангиопанкреатоскопия) SpyGlass DS.

На Националния конгрес бе избран нов председател и членове на Управителния съвет на Българското дружество по гастроентерология, гастроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография (БДГЕ), организатор на събитието. Д-р Петко Карагьозов е един от новите членове на Управителния съвет, като с опита и международните си изяви ще допринесе за развитието на дружеството и обмяната на опит между гастроентеролозите в България и по света. Само седмица по-късно екипът на Интервенционална гастроентерология се представи отлично и на един от най-престижните гастроентрологични форуми в Европа – Европейската седмица на гастроентерологията (UEG week, 20-24 октомври) във Виена, Австрия с близо 2400 делегати от над 100 страни. Д-р Карагьозов представи постер на тема: „Ендоскопска техника на гастро-йеюностомия при пациенти с напреднала болест на Паркинсон“.

Отделението по Интервенционална гастроентерология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда е водещо в страната по отношение на ендоскопската диагностика и лечението на заболявания на гастро-интестиналния тракт и специализирани интервенции при жлъчни и панкреатични заболявания. То е единственото в България, където се прилага най-прецизната визуализация на жлъчно-панкреатичните канали, посредством технологията SpyGlass DS, която дава разширени възможности за диагностика и предоперативна оценка при онкологични заболявания на панкреаса, лечение на жлъчно-каменна болест, стеснения и проблеми при изпълването на жлъчни канали и др.

източник: болница "Токуда" 

Д-р Петко Карагьозов е най-вдъхновяващият гастроентеролог
Здраве
До 40% увеличение на заплатите в общинските болници
Здраве
Нарушения в обществена поръчка, обявена от МБАЛ „Д-р Ст. Христов“
Здраве
Габрово остана единствена от 28 области без епидемия
Здраве
Д-р Димитров, специалист УНГ, ще работи на 12 и 26 март 2019 г.
Здраве
Д-р Бонка Попова преглежда в Севлиево на 14 и 28 март
Здраве
Здравейте, г-н Иванов. - Отговаря д-р Цеков
Здраве
Д-р Иво Станчев ще преглежда в Севлиево на 6 март 2019 г.
Здраве
Записват за прегледи при д-р Диков - откорентгенолог-мамолог
Здраве
Записват за прегледи за д-р Пейо Мишев за месец март
Здраве
Д-р Димитров - специалист УНГ, преглежда на 12 и 26 февруари
Здраве
Д-р Пейо Мишев ще преглежда в Севлиево на 5 април 2019 г.
Здраве
Епидемия: габровска област падна в плен на грипа
Здраве
Информация за заплатите в болниците подготвят РЗИ-тата
Здраве
Няма да има затворени аптеки, обеща министър Ананиев
Здраве
Д-р Явор Малинов преглежда на 19 април т.г. в "Медицински център-1"
Здраве