Проект на д-р Петко Карагьозов и екип - най-добър на конгрес по гастроентерология
д-р Петко Карагьозов, снимка: болница "Токуда"

Силно научно представяне отбеляза екипа на отделението по Интервенционална гастроентерология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда в рамките само на 10 дни. Специалистите под ръководството на д-р Петко Карагьозов, който е родом от Севлиево, спечелиха първо място на постерната сесия на XIII-ия Национален конгрес по гастроентерология (11-13 октомври) сред 12 други проекта. Те представиха своя опит в диагностиката и лечението на стесненията на жлъчните канали с помощта на технологията за директна визуализация на жлъчно-панкреатичните пътища (холангиопанкреатоскопия) SpyGlass DS.

На Националния конгрес бе избран нов председател и членове на Управителния съвет на Българското дружество по гастроентерология, гастроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография (БДГЕ), организатор на събитието. Д-р Петко Карагьозов е един от новите членове на Управителния съвет, като с опита и международните си изяви ще допринесе за развитието на дружеството и обмяната на опит между гастроентеролозите в България и по света. Само седмица по-късно екипът на Интервенционална гастроентерология се представи отлично и на един от най-престижните гастроентрологични форуми в Европа – Европейската седмица на гастроентерологията (UEG week, 20-24 октомври) във Виена, Австрия с близо 2400 делегати от над 100 страни. Д-р Карагьозов представи постер на тема: „Ендоскопска техника на гастро-йеюностомия при пациенти с напреднала болест на Паркинсон“.

Отделението по Интервенционална гастроентерология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда е водещо в страната по отношение на ендоскопската диагностика и лечението на заболявания на гастро-интестиналния тракт и специализирани интервенции при жлъчни и панкреатични заболявания. То е единственото в България, където се прилага най-прецизната визуализация на жлъчно-панкреатичните канали, посредством технологията SpyGlass DS, която дава разширени възможности за диагностика и предоперативна оценка при онкологични заболявания на панкреаса, лечение на жлъчно-каменна болест, стеснения и проблеми при изпълването на жлъчни канали и др.

източник: болница "Токуда" 

Неврологичен кабинет в "Медицински център-1"
Здраве
Д-р Атанасов, уролог, преглежда всяка сряда в Севлиево
Здраве
Прегледи при съдов хирург и уролог в "Медицински център-1"
Здраве
Д-р Пейо Мишев от УБ "Лозенец" преглежда на 20 декември
Здраве
Д-р Диков отменя прегледите на 30 ноември т.г.
Здраве
Нова дата за преглед при д-р Надежда Стаматова
Здраве
Ново в "Медицински център-1": д-р Иван Ангелов
Здраве
Записват за прегледи при д-р Пейо Мишев от УБ "Лозенец"
Здраве
Габровска област не е в списъка с висока заболеваемост от грип
Здраве
На 10 и 24 януари преглежда д-р Бонка Попова
Здраве
Нов специалист в "Медицински център-1" - д-р Явор Малинов
Здраве
Хематологичното заболяване наподобява настинка
Здраве
Първите положителни проби за грип са факт
Здраве
Грип в три области, Габрово е далеч от епидемия
Здраве
Д-р Явор Малинов ще преглежда в Севлиево на 18 януари
Здраве
На 18 декември д-р Красимир Георгиев преглежда в Севлиево
Здраве