Проект на д-р Петко Карагьозов и екип - най-добър на конгрес по гастроентерология
д-р Петко Карагьозов, снимка: болница "Токуда"

Силно научно представяне отбеляза екипа на отделението по Интервенционална гастроентерология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда в рамките само на 10 дни. Специалистите под ръководството на д-р Петко Карагьозов, който е родом от Севлиево, спечелиха първо място на постерната сесия на XIII-ия Национален конгрес по гастроентерология (11-13 октомври) сред 12 други проекта. Те представиха своя опит в диагностиката и лечението на стесненията на жлъчните канали с помощта на технологията за директна визуализация на жлъчно-панкреатичните пътища (холангиопанкреатоскопия) SpyGlass DS.

На Националния конгрес бе избран нов председател и членове на Управителния съвет на Българското дружество по гастроентерология, гастроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография (БДГЕ), организатор на събитието. Д-р Петко Карагьозов е един от новите членове на Управителния съвет, като с опита и международните си изяви ще допринесе за развитието на дружеството и обмяната на опит между гастроентеролозите в България и по света. Само седмица по-късно екипът на Интервенционална гастроентерология се представи отлично и на един от най-престижните гастроентрологични форуми в Европа – Европейската седмица на гастроентерологията (UEG week, 20-24 октомври) във Виена, Австрия с близо 2400 делегати от над 100 страни. Д-р Карагьозов представи постер на тема: „Ендоскопска техника на гастро-йеюностомия при пациенти с напреднала болест на Паркинсон“.

Отделението по Интервенционална гастроентерология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда е водещо в страната по отношение на ендоскопската диагностика и лечението на заболявания на гастро-интестиналния тракт и специализирани интервенции при жлъчни и панкреатични заболявания. То е единственото в България, където се прилага най-прецизната визуализация на жлъчно-панкреатичните канали, посредством технологията SpyGlass DS, която дава разширени възможности за диагностика и предоперативна оценка при онкологични заболявания на панкреаса, лечение на жлъчно-каменна болест, стеснения и проблеми при изпълването на жлъчни канали и др.

източник: болница "Токуда" 

Безплатно измерване на кръвната захар за севлиевци на 16 ноември
Здраве
Нови дати за прегледи от специалистите на "Медицински център-1"
Здраве
Нов съдов хирург в "Медицински център-1-Севлиево"
Здраве
Записват за прегледи при д-р Иво Станчев за 7 ноември т.г.
Здраве
Онкологът д-р Попова преглежда в Севлиево на 27 септември
Здраве
Нов специалист от ноември в "Медицински център-1" - д-р Стаматова
Здраве
Само един ден за записване при д-р Иво Станчев
Здраве
Кога ще преглеждат специалистите на "Медицински център-1" през ноември
Здраве
Проект на д-р Петко Карагьозов и екип - най-добър на конгрес по гастроентерология
Здраве
Започна записване за преглед при д-р Пейо Мишев
Здраве
Ново: неотложна медицинска помощ в "Медицински център-1"
Здраве
24 октомври - Световен ден на борбата с полиомиелита
Здраве
МБАЛ „Д-р Ст. Христов“ ще разплати стари задължения с кредит
Здраве
Още 1 млн. лв. кредит за севлиевската болница
Здраве
На две дати преглежда през ноември в Севлиево д-р Бонка Попова
Здраве
РЗИ: Внимавайте какво мляко и млечни продукти купувате!
Здраве