Търсене

Проект на Общината планира изграждането на три спортни площадки в двора на ОУ "Стефан Пешев"

Севлиево онлайн
Проект на Общината планира изграждането на три спортни площадки в двора на ОУ
Проект на Община Севлиево предвижда обособяване на три спортни площадки в част от двора на ОУ „Стефан Пешев“ с площ 1137,6 м2. Две от тях са комбинирани за баскетбол и футбол, третата - за бадминтон.
 
Изображение - 12891Проектът предвижда три спортни площадки в част от училищния двор, илюстрация: Община Севлиево  
 
Всички игрални полета ще бъдат покрити с акрилна настилка от три слоя и три цвята с дебелина 4 мм., положена върху асфалтобетонна основа. В рамките на проекта се предвижда очертаване на игралните полета и монтиране на ново спортно оборудване.
 
Проектът, с който Община Севлиево кандидатства е на Министерството на образованието и науката чрез „Програма за изграждане на нови и за основен ремонт на съществуващи спортни площадки в държавните и общинските училища“.
 
Програмата стартира през 2024 г. и е с продължителност две години. Общият й бюджет е 240 млн. лв., разпределен на три модула - за проектиране и изграждане на физкултурни салони, за ремонт на физкултурни салони и проектиране и изграждане на спортни площадки на открито. 
 
Едно от условията по програмата е да бъдат финасирани само спортни площадки, които не са ремонтирани в последните десет години. Средствата се предоставят от централния бюджет.  
 
 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.