Търсене

Проект за фитнес генератор извоюва приза "национален победител" на ученици от Севлиево

Проект за фитнес генератор извоюва приза

Снимка: ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров"

В края на 2022 г. два екипа на ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров" в Севлиево бяха класирани в първия етап на шестия национален конкурс за STEM науки. Севлиевските екипи се състезавалаха в категориите: „SUPER STEM в моето училище“ с проекта "ПИРС - за зелени градове“ и „SUPER STEM и Спорт (STEMS) в моето училище“ - с проекта „Фитнес генератор“.

От началото на учебната година учениците от клуб „Приложна електротехника“ подготвят свои проекти и материали за участие в Шестия национален конкурс за STEM науки. Иван Иванов, Георги Христов, Здравко Здравков и Ивайло Стоянов подготвиха дейставащ макет на умен град, управляван с платки на Ардуино и клип на тема „Проектът ПИРС – за зелени градове“.

Вторият екип - Тихомир Минков, Светослав Събев, Николай Андреев и Десислав Иванов изработиха макет под ръководството на инж. Дияна Николова и със съдействието на Красимира Томева и Стефан Кацарски направиха клип, с който представиха идеята си „Фитнес генератор“.

В конкурса за STEM науки се включиха 1300 участници с 255 STEM проекти на ученици и 122 проекта на учители. Организацията и провеждането му се осъществява от EduTechFlag с подкрепата на организации-партньори. Целта на конкурса е да се поощрят талантливи ученици в областта на STEM науките в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират.

На 26 януари т.г. бяха обявени резултатите от надпреварата. Тогава стана ясно, че Тихомир Минков, Светослав Събев, Николай Андреев и Десислав Иванов са удостоени с приза "национален победител" за своя "Фитнес генератор“.

Наградата за двата екипа е публикуване на идеите им в четвъртата книга в България за STEM ученически проекти, а националните победители ще получат и златни медали. Медалите ще бъдат връчени по време на Третата национална конференция SMART STEM образование и иновации“ през месец април, където са поканени да представят своя проект.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!