Търсене

Прокуратурата в Габрово работи по установяване причините за смъртта на 54-годишен мъж от с. Дамяново

Полицията разследва момче и мъж от с. Добромирка за побой

Окръжната прокуратура в Габрово работи по досъдебно производство, което трябва да установи причините за смъртта на 54-годишен мъж от село Дамяново, съобщава БТА.  

На 12 май т.г. в Районното управление на полицията в Севлиево е получен сигнал за мъж в безпомощно състояние в севлиевското село Дамяново. Мъжът е откаран за преглед в Севлиево, като от полицията посочват, че е имал психично заболяване. По случая е задържан за срок от 24 часа предполагаем извършител на побоя, съобщава БТА, като се позовава на информация от пресцентъра на МВР.

От Окръжната прокуратура в Габрово са потвърдили за БТА, че се работи за установяване на това дали смъртта, настъпила 16 дни след побоя, е вследствие на посегателството. Предстоят и допълнителни експертизи на експерти и вещи лица са посочили още от прокуратурата. 

Извършителят на побоя системно е тормозел жителите на село Дамяново, бил е агресивен. Починалият 54-годишен мъж, макар и със психично заболяване, е водел пълноценен живот и се е грижил за болната си майка. По думите на племенницата му, чичо ѝ не е бил агресивен въпреки заболяването си, работел е и е водел почтен начин на живот. Апелираме за справедливост, е казала за БТА Данислава Петрова, племенница на починалия мъж. 

По данни на Областната дирекция на МВР, задържаното след извършването на побоя лице след извършването на побоя е познато на полицията, но няма осъдителни присъди, допълва още Българската телеграфна агенция.  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.