Търсене

Прокуратурата възложи разследване на фалшиви дипломи за шофьорски книжки

Прокуратурата възложи разследване на фалшиви дипломи за шофьорск

Районна прокуратура Габрово възложи разследвания в рамките на образувани досъдебни производства на четири фалшиви дипломи за образование, представени със заявления за издаване на шофьорски книжки.

Работата е в резултат на приключила мащабна проверка в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Областна дирекция на МВР Габрово. Проверката обхваща периода от началото на 2016 г. до края на месец март 2020 г. и касае заявления за издаване на свидетелства за управление на МПС, подадени в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Габрово в посочения времеви отрязък.

По време на проверката служители от сектора са анализирали няколко хиляди заявления, сред които са установени четирийсет свидетелства за завършена образователна степен, за които има съмнения, че не са издадени по установения ред, информират от пресцентъра на МВР в Габрово.

След осъществени насрещни проверки в училища в цялата страна, са констатирани четири неистински свидетелства за завършено основно образование, подадени в сектор „Пътна полиция“ с цел издаване и получаване на шофьорски книжки. По едно от образуваните наказателни производства е повдигнато обвинение на лице от град Трявна, което е представило неистинско свидетелство за основно образование, издадено от името на учебно заведение на територията на Дряново.

Разследването по останалите случаи продължава под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!