Търсене

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу мъж, удушил мъжа на сестра си

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу мъж, удушил мъжа на се

илюстрация: pixabay

Окръжна прокуратура Габрово внесе в Окръжен съд Габрово обвинителен акт срещу мъж от Севлиево с инициали А.А, за умишлено умъртвяване съпруга на сестра му.

Деянието е станало на 20 юли 2020 г. в апартамент в жилищен блок в Севлиево. Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112 около осем и половина вечерта. Сигналът подава 68-годишен мъж, който съобщава, че при спречкване между него и негов роднина на 60 г., който живеел в апартамент на същия адрес, бил нападнат с нож и при самозащита ударил в лицето нападателя, повалил го на земята и го завързал с текстилен колан.

Според обвинението обвиняемият причинил смъртта на другия мъж като "притиснал шията му чрез загърляне с мека двукатна примка и силен натиск към земята с концентрация на силата в областта между двете лопатки" и така спрял дишането.

По време на разследването е установено, че убийството е извършено в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с насилие. А.А. изпаднал в състояние на страхов физиологичен афект, породен от непосредствената заплаха за физическото му оцеляване, тъй като пострадалият, който бил в тежко алкохолно опияниние, го нападнал с нож. 

В хода на досъдебното производство на обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „домашен арест“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд - Габрово.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!