Търсене

Пролетна седянка представя традиционната пролетна обредност

Съвместно с фолклорен ансамбъл "Развитие"
Пролетна седянка представя традиционната пролетна обредност

Изображение - 11947  

Пролетна седянка” ще се проведе на 6 април, от 19:00 ч., в творческото пространство на Фолклорен ансамбъл „Развитие” в Дома на културата „Мара Белчева”. Пролетната седянка е по идея, сценография и режисура на хореографите Весела Йорданова и Йордан Йорданов.

Участват ФА „Развитие” и Курс за овладяване на български народни хора „Развитие” при Народно читалище „Развитие-1870”. Целта е запознаване с пролетната традиционна обредност на българите.

Поканени са граждани и танцуващи в Курса за овладяване на български народни хора. Участието в събитието е с предварително записване на тел.: 0882806730.

Проявата е по проект LT2022-308 „Събудители – отново заедно” на Народно читалище „Развитие-1870” – Севлиево, по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество” на Национален фонд „Култура”.

Вижте още: На зимна седянка фолклорно, с обичаи и народни хора - тук

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта любителското творчество”

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.