Търсене

Един автобусен превозвач протестира в Севлиево и то с час по-малко от обявеното

Севлиево онлайн
Един автобусен превозвач протестира в Севлиево и то с час по-малко от обявеното

Превозвачите в Габрово избраха да протестират с протестно шествие по габровските улици, снимка: Габровонюз

Единият от двата автобусни превозвачи, които оперират на територията на община Севлиево, протестира днес, присъединявайки се към решението за национални протестни действия на Конфедерацията на автобусните превозвачи. От 9.00 ч. тази сутрин не се изпълняват редовните линии от общинската транспортна схема за селата от общината с изключение на Бериево, Ряховците, Петко Славейков, Крамолин и редовните линии до Габрово. С всички останали села след 9.00 ч. днес нямаше автобусна връзка. Курсовете ще бъдат възстановени в 16.00 ч. - един час по-рано от планирания край на протеста, за да се изпълнят вечерните курсове, които започват по това време.

Това обясни Пламен Боевски - собственик на дружество "Виктория", което има договор за преобладаващата част от линиите на общинската транспортна схема. "Подкрепям колегите от цялата страна, но имам ангажимент и към хората, които разчитат на нашите автобуси, затова изпълнихме ранните сутрешни линии, ще изпълним и тези, които трябва да откарат хората вкъщи след работа", обясни Боевски пред "Севлиево онлайн".  

В Габрово местните транспортни превозвачи се организираха в протестно шествие, което тази сутрин премина по улиците на Габрово, информира регионалното издание Габровонюз. До хаос в областния град не се е стигнало, посочва изданието, като се позавава на лични наблюдения. Не е спиран и градския транспорт в Габрово, но курсовете са изпълнявани с известно закъснение.

Днес не е пътувал автобусът за София на Общински пътнически транспорт Габрово в 12.30 ч., на който разчитат и севлиевци. Няма да има и обратния курс в посока София-Севлиево-Габрово тази вечер. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.