Търсене

Радост, възхищение и гордост за децата на Севлиево от срещата им с Матей Казийски и Радостин Стойчев

Севлиево онлайн
Радост, възхищение и гордост за децата на Севлиево от срещата им с Матей Казийски и Радостин Стойчев

Силни емоции и спортни страсти завладяха почитателите на волейбола, а Стойчев и Казийски си тръгнаха с персонални душове с гравирани имената им върху тях, снимка:

По покана на „Идеал Стандарт – Видима“ световноизвестните български волейболисти Радостин Стойчев и Матей Казийски бяха гости на Севлиево за трета поредна година. Събитието през 2023-та е посветено на 25 години Завода за санитарна керамика.

Спортна зала „Дан Колов“ се изпълни с приятели на волейбола в очакване на българските звезди и демонстративните мачове между волейболна академия „Стойчев - Казийски“, волейболен клуб „Раковски - 1964“ и волейболен клуб „Троян Волей“.

„С огромна благодарност към Матей Казийски и Радостин Стойчев за това, което правят за спорта и за нашите деца. Нека от това събитие печели спорта и всички да дадат най-доброто от себе си.“, каза в началото кметът на Севлиево Иван Иванов, като благодари на "Идеал Стандарт-Видима" за инициативата.

Изображение - 12408Снимка: "Идеал Стандарт-Видима"  

Благодарности изрази и изпълнителния директор на компанията Ярослав Дончев. „Емоциите можем да ги видим в очите на децата, които посрещнаха нашите гости. Вярвам, че това ги мотивира и тъй като всяка година надграждаме това събитие, то следващата година тази среща може да стане международна“, намекна той.

Изображение - 12404Снимка: "Идеал Стандарт-Видима"  

Валентин Ганев, директор на завода за керамика се присъедини към приветствията и благодарностите към гостите, като направи паралел между спорта и развитието на завода за керамика вече 25 години: „Екипът на завода е постигнал много високо ниво. Как постигаме това – на първо място с мотивация – мотивацията я виждаме в Матей Казийски, от когото можем много да се учим. На второ място – професионален екип – професионализмът, който показва Радостин Стойчев и всички треньори, на чиито постижения всички се радваме.“ 

Изображение - 12409Директорът на Завода за санитарна керамика Валентин Ганев с Радостин Стойчев, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"  

Радостин Стойчев и Матей Казийски бяха посрещнати с въодушевление от публиката. Децата с нетърпение очакваха да се включат в откритата тренировка с двамата именити волейболисти. „За мен наистина е чест, удоволствие и задължение. Защо е задължение – защото, когато правим нещо за децата не мога да остана безучастен“, се обърна към публиката Радостин Стойчев и допълни: „Очаквам страхотен мач и изключително много добър пример за всички малки деца на трибуните.“

Изображение - 12406Снимка: "Идеал Стандарт-Видима"  

Матей Казийски добави: „За нас е чест, отговорност и удоволствие. Надявам се вие да се забавлявате и да разберете, че спортът е един прекрасен начин да прекарвате времето заедно. Сега ще имаме възможност да го направим!“

Началото на откритата тренировка беше дадено с личен поздрав за всяко дете от Матей и Радостин. Децата с възхищение приемаха всеки съвет и гордо изпълняваха упражненията, които им бяха показвани. Те попиваха всяка дума, запомняха всяко движение и разказваха какво са научили от своите идоли.

Изображение - 12405Снимка: "Идеал Стандарт-Видима"  

В рамките на събитието публиката се наслади на оспорваните срещи в мини турнира между трите отбора - Волейболна академия „Стойчев – Казийски“, КВ „Раковски - 1964“ и ВК „Троян Волей“.

Като шампиони си тръгнаха волейболистите и на трите отбора. Те бяха удостоени със специално изработени керамични медали. Наградите бяха посветени на 25 години Завода за санитарна керамика на „Идеал Стандарт - Видима“.

Изображение - 12407Снимка: "Идеал Стандарт-Видима"  

В знак на благодарност Радостин Стойчев и Матей Казийски получиха персонално гравирани с имената им ръчни душове.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!