Търсене

Радостин Стойчев и Матей Казийски днес доказаха, че истинските колоси са най-земни

Двамата волейболисти бяха в Севлиево по покана на "Идеал Стандарт-Видима"
Радостин Стойчев и Матей Казийски днес доказаха, че истинските колоси са най-земни

За втора поредна година Радостин Стойчев е в Севлиево за открита тренировка с деца и приятелска среща между отборите на волейболна академия "Стойчев-Казийски" и младежкия отбор на "Раковски-1964". За първи път с него идва и Матей Казийски.

Двамата пристигнаха по обед в града и бяха посрещнати от изпълнителния директор на "Идеал Стандарт-Видима" Ярослав Дончев, по чиято покана волейболистите са тук.

В ранния следобед пред пълната зала "Дан Колов" бе дадено началото на открита тренировка със севлиевски деца. 

Изображение - 10992Матей Казийски (в ляво) и Радостин Стойчев пред пълната спортна зала "Дан Колов", снимка: "Севлиево онлайн"  

Аз няма да тренирам с вас, искам да играем, каза преди началото на тернировката Радостин Стойчев. "Няма да ви говоря нищо, защото съм тук, за да играем. А докато си подаваме топката, докато загряваме, питайте всичко, което искате. Не се притеснявайте, аз съм тук заради вас", каза Стойчев на децата. 

Изображение - 10994Матей Казийски не остави дете, без да докосне ръцете му в спортния поздрав на волейбола, снимка: "Севлиево онлайн"  

Работата с деца е емоция, но и отговорност, сподели Радостин Стойчев, и обясни, че по време на игра се ражда емоцията, но когато срещу себе си имаш деца, трябва да отговаряш за поведението си. Всъщност това е и една от целите на волейболна академия "Стойчев - Казийски" - "не просто изграждането на класни волейболисти, но и създаването на примери за обществото, възпитаването на високи морални ценности и култивирането на млади и будни хора, които взимат правилни решения. Затова и децата се обучават от висококвалифицирани и опитни волейболни специалисти, които да бъдат за тях, освен треньори и приятели, най-вече ментори", пише в портфолиото на волейболната академия. 

Изображение - 10998Истински бащинско отношение към децата показваше по време на целия си престой Радостин Стойчев, снимка: "Севлиево онлайн"  

"Аз за разлика от Радо (Радостин Стойчев, б.р.) нямам толкова опит да говоря, но споделям това, което той каза. Да направим тази открита тренировка и нека тя да бъде празник и за вас, и за нас", каза Матей Казийски. 

Оттам насетне спортната зала действително стана място за емоции и наслада от играта. Започна се със загряване, тон за което даваха децата. Един показваше как е правилно да загрее врата, друг рамене и т.н. "Важно е да загреем добре, за да няма после травми", обясняваше в ход Радостин Стойчев. С изключително бащинско отношение към децата той не само им говореше, а едни галеше по главите, други прегръщаше, с трети се шегуваше. 

Изображение - 10997Загряване на рамене, снимка: "Севлиево онлайн"  

После двамата волейболисти се разделиха в двете части на залата и започна подаването на топка с различни групи деца. Показаха и различни похвати при боравенето с топката. През цялото време децата отвръщаха с много искрени емоции. И колкото и да е странно бариерата пред това, че имат срещу себе си двама световно известни волейболисти, малко след началото на тренировката напълно липсваше. Всъщност точно в непринуденото общуване между големите спортисти и растящите волейболисти пролича истинската класа на Стойчев и Казийски. Само извисяването на Матей Казийски напомняше къде е той в момента, така се беше слял с десетките деца, пожелали да тренират с легендата. 

Казват, че истинските колоси са най-земни. Стойчев и Казийски го доказаха днес в Севлиево. 

В момента се провежда приятелски мач между отборите на волейболна академия "Стойчев-Казийски" и "Раковски-1964". 

Изображение - 10991Кметът на Севлиево Иван Иванов и изпълнителният директор на "Идеал Стандарт-Видима" Ярослав Дончев наблюдаваха играта, снимка: "Севлиево онлайн"  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.