Търсене

Радостин Стойчев и Матей Казийски са носители на почетен знак "90 години "Идеал Стандарт-Видима"

Радостин Стойчев и Матей Казийски са носители на почетен знак

Тренировка, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

Големите волейболисти Радостин Стойчев и Матей Казийски днес бяха удостоени с почетния знак "90 години "Идеал Стандарт-Видима". Отличията им бяха връчени лично от изпълнителния директор на компанията Ярослав Дончев малко преди началото на станалата вече традиционна тренировка на волейболна академия "Стойчев-Казийски" с деца от Севлиево.

Каквото и да правиш, да го правиш най-добре

"Ние обичаме традициите - и когато правим бизнес, и когато поемаме социален ангажимент, се стремим да направим нещата значими", сподели Дончев, като подчерта, че "малко държави могат да се похвалят с толкова успешен волейболист и треньор". "Вярвам, че срещите с успешни българи мотивират нашите деца. Благодаря на Радостин Стойчев и Матей Казийски за примера, емоцията и играта с децата“, каза Ярослав Дончев от името на организатора на събитието "Идеал Стандарт - Видима".

За четвърта поредна година Севлиево посрещна волейболните звезди Матей Казийски и Радостин Стойчев. Както и досега те идват по покана на „Идеал Стандарт – Видима“, а събитието през 2024 г. премина под знака на 90-годишнината на компанията.

Изображение - 13701Снимка: "Идеал Стандарт-Видима"  

Пред препълнената с деца спортна зала „Дан Колов“ Матей Казийски и Радостин Стойчев, споделиха: „Тук, в Севлиево, децата са различни - усмихнати и комуникативни, а това се дължи на всички събития, които се организират във вашия град". "Щастлив съм, че всяка следваща година има все повече и повече деца, които искат да играят волейбол. Поздравления за страхотната идея", добави Матей Казийски.

"Правим го за децата - нашето бъдеще и се радвам, че има много усмивки по лицата на малките състезатели", допълни кметът Иван Иванов.

Като на празник

Така може да се определи днешното събитие, което само на пръв поглед е спортно. В действителност всяка от визитите на Стойчев и Казийски в Севлиево е едновременно училище по успех, споделяне на възможности, обмяна на добри практики и всичко това гарнирано с много смях. Защото двамата не спряха и за миг да се забавляват от общуването с децата, които им отвръщаха със същото. И не скриха нищо от опита си, а разказваха за себе си, за пътя към успеха, за идолите си. Не подминаха дори въпроса „как можеш да пораснеш толкова висок“.

Изображение - 13700Снимка: "Идеал Стандарт-Видима"  

За публиката организаторите бяха подготвили викторина, с въпроси от волейбола. Най-знаещите получиха за награда волейболна топка с автограф от звездите. Естествено играта със Стойчев и Казийски беше онова, което донесе най-силна емоция у малките волейболисти. Широко отворените им очи и старанието, с което попиваха всеки съвет и изпълняваха упражненията, за да чуят „браво“ от устата на Матей или Радостин, бяха достойната им награда.

След упражненията на най-малките, момчетата до 18 години на трите волейболни отбора – домакина волейболен клуб „Раковски – 1964“ и гостуващите волейболна академия „Стойчев-Казийски“ и волейболен клуб „Троян Волей“ изиграха приятелски, но оспорвани мачове. За да повдига отборния дух, Матей Казийски се включваше в играта, с което допълнително вдигна градуса на емоциите в залата.

Личните разговори и снимките на публиката с волейболните звезди продължиха и след събитието.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!