Търсене

Радостин Стойчев: Спортът и изкуствата дават правилните ценности

Радостин Стойчев: Спортът и изкуствата дават правилните ценности

Радостин Стойчев, екранна снимка "Идеал Стандарт-Видима"

"Когато бях във Франция, в клуба, в който играех, в град Шумон, градче с около 35 хил. жители, се сприятелих с един от шефовете. Той и семейството му накараха мен и семейството ми да се чувстваме като у дома си и когато се върнах в България, те често ни идваха на гости.

Когато той навърши възрастта за пенсиониране във Франция, с моето мислене на български спортист му казах, че сега с удоволствие ще може да пътува повече и ще се виждаме по-често. Тогава той ме погледна изненадано и каза: "Не аз няма да мога да пътувам толкова често". Предположих, че вероятно има икономически затруднения, въпреки, че знаех, че е подсигурен финансово. Той обаче отговори: Не, не е това проблема. Когато се пенсионирам, трябва да се посветя на социална дейност. Защото нашият град има нужда да създаде условия за младите хора, иначе ще има отлив на млади хора към по-големите градове. Затова трябва да работя повече отколкото досега, за да създадем условия децата да останат в нашия град и в региона чрез спорт и изкуства.

Запомнил съм това и едновременно си дадох сметка колко голяма може да бъде силата на спорта и изкуствата върху младите хора, за да им даде правилните ценности. В България в момента тече страшна промяна на ценности и това е много опасно. Затова инициативата на "Идеал Стандарт-Видима" и Ярослав Дончев да подкрепя спорта е изключително важна. Децата трябва да имат възможност да спортуват и да тръгнат в правилната посока".

Това са думи на волейболната легенда Радостин Стойчев, казани в интервю на Моника Костадинова за "Идеал Стандарт-Видима". На 3 юли т.г. компанията инициира и домакинства волейболна среща между отборите на волейболната академия „Стойчев-Казийски“ и волейболния клуб в Севлиево „Раковски 1964 г.

Цялото интервю може да видите във видеото:

{{YTB:cB_BKgqqcqw}}

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!