Търсене

Ръст от 13% отчита "Идеал Стандарт Видима" през 2017 г.

Ръст от 13% отчита "Идеал Стандарт Видима" през 2017 г

снимка: блог на "Идеал Стандарт-Видима"

Позиционираната в Севлиево компания "Идеал Стандарт-Видима" остава на трето място в секторната класация на производителите на машини и оборудване у нас. До 2014 г. компанията бе дълги години лидер в сектора, но от две години е изместена от "Либхер-Хаусгерете Марица" - германски производител на хладилна техника и позиционираната в Ботевград "Интегрейтид микро-електроникс България", позната в миналото като ЕПИК, която произвежда електронни компоненти за автомобилната индустрия, става ясно от проучване на "Капитал".  

За разлика от спада през предишните две години, за 2017 г. компанията за цялостно обзавеждане за баня от Севлиево отчита повишение на приходите си с 13% до 414 млн. лв. Повишението се дължи и на увеличения капацитет и производителност. Инвестициите на "Идеал Стандарт – Видима" през миналата година са над 22 млн. лв., като до 2019 г. тази сума трябва да бъде утроена. Крайната цел е нарастване на производството с 30%.

Според изпълнителния директор на "Идеал стандарт – Видима" Ярослав Дончев програмата засяга и трите завода на дружеството – един за санитарна керамика и два за арматура. Инвестициите в Севлиево са част от стратегията на собственика Ideal Standard International (ISI), която започна преди две години и чиято цел е разширяване на пазарните позиции в Европа. Компанията майка от този март има и едноличен собственик - американския фонд Anchorage Capital, който изкупи дела на другия щатски финансов инвеститор - Bain.

източник: "Капитал"

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!