Търсене

Разликата между ГЕРБ и "Има такъв народ" в Севлиево е 347 гласа

Разликата между ГЕРБ и "Има такъв народ" в Севлиево е

от Емилия Димитрова

Разликата между партията, спечелила най-много гласове на парламентарните избори на 4 април т.г. и втората политическа сила в град Севлиево е 347 гласа, сочи извадка от секционните протоколи. 

За ГЕРБ на тези избори в Севлиево са гласували 2 638 избиратели, за "Има такъв народ" 2 291. 

В десет от всичките 35 секции в града "Има такъв народ" е с по-висок резултат от ГЕРБ, в една секция (номер 30), резултатът е равен (по 82 гласа). 

Ако се направи сравнение с парламентарните избори през 2017 г., ГЕРБ бележи сериозен отлив от доверие. Преди четири години за партията на Борисов в Севлиево са гласували 4 180 избиратели, което е почти наполовина повече спрямо вота, който получават през 2021 г., въпреки че запазват лидерската си позиция 

Най-сериозна подкрепа ГЕРБ получава в осма секция (център за превенция на ул. "Светлина"). Там гласувалите за хората на Борисов са 149, за листата на "Има такъв народ" в същата секция са пуснати 11 гласа.  

Повече от наполовина по-малко спрямо 2017 г. са гласовете, които БСП получи в неделя от избирателите в Севлиево. За социалистите гласуваха 1305 от отишлите до урните, а преди четири години броят на гласовете за БСП беше 2 991. 

ДПС в градските секции на Севлиево е подкрепена от 301 избиратели. На пръсти се броят секциите, в които ДПС има повече от десет гласа подкрепа. Единствената секция, в която партията отчита сериозен резултат е първа, в кв. "Балабанца" (53 гласа), пета, в Дома на културата (26 гласа) и осма, в центъра за превенция на ул. "Светлина" (27 гласа).

В Севлиево "Демократична България" подкрепиха 485 избиратели, "Изправи се! Мутри вън!" получи 410 гласа, ВМРО - 307 гласа.  

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!