Търсене

Разследват преминаването на ловната дружинка на Бяла река към Севлиево

Разследват преминаването на ловната дружинка на Бяла река към Се

Ловната дружинка в Бяла Река, в която са и авджиите от Горско Калугерово, бе прехвърлена в ловно-рибарското дружество „Сокол“ в Севлиево. Според жалба в прокуратурата в Павликени, това се е случило с фалшифицирани подписи на членове на селската дружинка в Сухиндолско, информира днес великотърновския вестник "Борба". 

За случая в редакцията са информирани от Антон Соколов и Даниел Йорданов. Те и още други членове не искали да ловуват към Севлиево, а заради конфликта с останалите са заплашени да не им дават разрешителни за групов лов, ако не си плащат.

„Това се случва за пръв път от 32 години – откакто аз съм директор, но не е незаконно. Подписах наскоро споразумение за преминаване към Севлиево по искане на дружинката в Бяла река. Бяха ми представени изрядни документи. Знам за разследването на прокуратурата, но още никой не е казал, че реално е имало фалшиви подписи …“, заяви вчера инж. Йордан Бобонков, директор на ДГС „Болярка“, която има 44 000 хектара ловни полета в общините В. Търново, Павликени, П. Тръмбеш и Сухиндол. Според инж. Бобонков „Болярка“ не губи нищо от преминаването на дружинката в Бяла река към дружество в друга област.

Целия текст можете да почетете тук

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!