Търсене

Рекордно финансиране на футбола и волейбола е заложно в бюджета на Севлиево за 2023 г.

Емилия Димитрова
ФК "Севлиево" продължава победния си ход в Северозапад

Три пъти повече пари се залагат в общинския бюджет за футбол и волейбол, показва предварително публикуваното предложение за решение, което кметът ще направи на 31 август пред общинските съветници. За тогава е насрочено редовно заседание на Съвета, което трябва да приеме финансовата рамка на общината. 

За футболен клуб "Севлиево" са заложени 200 хил. лв. Сумата е три пъти по-голяма от тази за 2022 г., когато за клуба са били заделен 70 хил. лв.

За детско-юношеската футболна школа се залагат 20 хил. лв., т.е. за детския и юнишески футбол увеличение няма, толкова са били планирани и през 2022 г. 

Рекордно висока е сумата и за волейболния клуб "Раковски-1964" - 100 хил. лв. срещу 35 хл. лв. през 2022 г. 

За женския футболен отбор за тази година се заделят 35 хил. лв., през миналата година за отбора са били планирани 15 хил. лв. 

Без промяна остава финансовото подпомагане на състезателя по колоездене Стивиан Гатев - 2500 лв. Толкова са заложени и за мотоциклетиста Хакан Халми. Двамата не за първи път получават общинско финансиране. "Севлиево онлайн" разполага с неофициална информация, че мотоциклетистът доскоро дори е бил служител на Община Севлиево, освободен набързо при неясни обстоятелства.

Всички останали спортни клубове ще получават субсидии на проектен принцип, както и досега. Сумата, планирана да бъде похарчена за всички клубове извън горепосочените е 100 хил. лв. - с 20 хил. лв. повече от 2022 г. 

За подпомагане на даровити деца парите също са два пъти повече, но сумата е несъпоставима със заделената за спорт - срещу 5000 лв. през 2022 г., за тази година Община Севлиево предлага бюджет от 10 хил. лв. за даровитите си деца.   

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.