Ротари и приятели откриха кабинети в Детско отделение

Днес преди обед бяха открити ремонтираните манипулационна и лекарски кабинет в Педиатричното отделение на МБАЛ "Д-р Стойчо Христов". Лентата срязаха президентът на Ротари клуб Севлиево Цветомир Цанков, кметът на общината д-р Иван Иванов, управителят на болницата д-р Пламен Цеков и завеждащият Детско отделение д-р Росица Карчева. Това, в което всички бяха единонушни по време на церемонията, бе, че си пожелават по-малко пациенти. Реализмът на д-р Карчева обаче надделя и тя подчерта, че децата боледуват по-често. Затова е от изключително значение условията, при които ще бъдат лекувани. А в Детско отделение те вече са с една идея по-добри.

Първият пациент в ремонтирания лекарски кабинет по ирония на съдбата е бил сина на д-р Карчева. „И когато влезе в кабинета, той се огледа и възкликна уау“, сподели лекарката.

„Благодарен съм за усилията и последователността, с която подпомагате болницата, защото условията, при които лекуваме пациентите са не по-малко важни от качеството на лечение. А когато болните са деца, за тях е важно да се чувстват максимално близо до домашната среда“, каза д-р Цеков, който също благодари на ротарианците и техните приятели, обединили усилията си зад каузата да направят модерен и функционален кабинет, в който се преглеждат всички новопостъпили пациенти, и манипулационна.

„Много съм благодарен на всички вас, ротарианци, и на вашите приятели, с които успяхте да направите този ремонт. Това не е първата ви инициатива за болницата, която има за цел да я модернизира“, каза кметът на Севлиево и издаде, че с д-р Цеков вече обсъждат параметрите на бъдещия ремонт във Вътрешно отделение.

Д-р Карчева благодари лично на Цветомир Цанков – призиденът на Ротари в Севлиево за това, че е бил постоянно в отделението по време на ремонтните работи и лично е откликвал на желанията на екипа на отделението.   

„В нашата 16-годишна история сме успели да реализираме редица идеи, благодарение на нас, ротарианците, но и с активната подкрепа на нашите приятели, които са от над 150 фирми и организации. С нас активно работят и ни подкрепят и младите от Интеракт клуб, на които също благодарим“, каза Цветомир Цанков. И се ангажира работата в обществена полза да продължи.

Тазгодишната кампания по набиране на средства за ремонт на двете помещения в севлиевското педиатрично отделение бе изключително успешна. На пролетния бал на Ротари Севлиево, който се проведе в края на април, и бе съвместна инициатива с Интеракт клуб, бяха събрани 11 500 лв., което бе своеобразен рекорд за организацията. 

Част от средствата - 650 лв., ротарианците решиха да преведат по сметката на фондация "Искам бебе". С останалата сума бе подет ремонт на две стаи в севлиевското Детско отделение. Първоначално бе решено да се ремонтират две манипулационни, но след разговори с ръководството на болницата и отделението стана ясно, че няма нужда от две манипулационни и по-практично би било да се направи ремонт на една манипулационна и лекарския кабинет, където се посрещат малките пациенти.

Какво правят в Габрово с премахнатите опасни дървета?
Общество
За измамни имейли от името на Енерго Про предупреждават от компанията
Общество
Има избран нов управител на приюта за кучета
Общество
Сигнал за проблем с водоподаването в с. Добромирка, от ВиК отговарят
Общество
"Капачки за бъдеще" ще се събират на 20 юни пред парк "Казармите"
Общество
Над 1600 лечебни растения виреят в парк "Българка" край Габрово
Общество
Как кметският футболен клуб в Габрово излезе със 145 хил. лв. пред съперниците си
Общество
Над три тона капачки се събраха за часове в събота в Севлиево
Общество
До 30 септември се удължава срокът на всички ТЕЛК решения
Общество
Неправоспобен е с опасност за живота след катастрофа
Общество
Закриване на прокуратурата в Севлиево, предлага главният прокурор
Общество
Как се завзема бизнес за милиони - разследване на Антикорупционния фонд
Общество
Първи заседания проведоха комисиите за преброяването през 2021 г.
Общество
Проект за прахосване на 4 млн. лв., или как коронавирусът стана оправдание
Общество
От февруари до сега без работа в областта са останали 3240 души
Общество
От петък се допускат външни търговци на панаирната площадка
Общество