Търсене
Ротари клуб Севлиево отброи 20 години в полза на обществото

Площадка пресъздава едно към едно реална пътна обстановка е подарък от ротарианците за севлиевските деца

Площадка пресъздава едно към едно реална пътна обстановка е подарък от ротарианците за севлиевските деца

Площадка за безопасност на движението, която едно към едно пресъздава реална пътна обстановка, подариха ротарианците на севлиевските деца, снимка: Ротари клуб Севлиево

В навечерието на Цветница ротарианците в Севлиево отпразнуваха 20 години от основаването на Ротари клуб Севлиево. Рожденият ден бе белязан от редица събития, чието начало бе на 16 април с официалното откриване на площадка за обучение на деца и младежи за безопасно движение по пътищата, която ротарианците изградиха в двора на Детски комплекс „Йовко Йовков“.

Изображение - 10607Дистикт гуверньора Борислав Къдреков (в ляво), президентът на клуба Михаил Йонков (в средата) и кмета на Севлиево Иван Иванов прерязаха лентата пред новата площадка, снимка: Ротари клуб Севлиево  

Инициативата за площадката е на Ротари клуб Севлиево, а проекта бе одобрен и частично финансиран от Фондация „Ротари“ като дистриктен проект, и изграден в партньорство с Община Севлиево, бизнес сдружение „Севлиево 21-ви век“, Ротаракт клуб - Велико Търново и Интеракт клуб Севлиево.

Площадката е разположена в голяма близост до най-голямото училище в област Габрово – СУ „Васил Левски“, СУ „Стефан Пешев“, както и до ОДЗ “Слънце“ и ОДЗ „Радост“, което я прави изключително удобна за провеждане на часове по пътна безопасност на всички деца и подрастващи от града, а това е една от причините да бъде точно в двора на Детски комплекс (новото име на комплекса е Център за подкрепа на личностно развитие, но е по-популярен като Детски комплекс, б.р.).

Идейният и технически проект за площадката са възложени от севлиевският Ротари на софийското дружество „АРЕА БГ“. Подготовката и бетонирането на част от терена са дело на „Екипстрой“ от Севлиево, а полагането на професионална пътна маркировка, както и изграждането на соларна светофарна система на главното кръстовище и изработката на пътните знаци на площадката извърши „Виалукс България“ - София.

Знаците на площадката монтираха ротарианци и интерактори с личен труд и в съответствие с проекта. Те освежиха и боядисаха оградата и съоръженията за отдих на детски комплекс „Йовко Йовков“ с материали, предоставени от Община Севлиево.

Лентата пред новоизградената площадка по пътна безопасност прерязаха дистрикт гуверньора на Ротари дистрикт D2482 (България) Борислав Къдреков, кмета на Севлиево Иван Иванов и президента на клуба за тази ротарианска година Михаил Йонков. в присъствието на Георги Маринов - началник на Регионално управление на образованието в Габрово, ротарианци, интерактори, родители и деца.

Изображение - 10608Ротарианци и интерактори с личен труд монтираха знаците на площадката в съответствие с проекта, освежиха и боядисаха оградата и съоръженията за отдих на детски комплекс „Йовко Йовков“ с материали, предоставени от Община Севлиево  

Президентът на Ротари клуб Севлиево Михаил Йонков определи новото съоръжение като уникално не само за Севлиево, но и за цяла Северна България и изрази удовлетворнието си, че децата има къде да усвояват правилата за движение в реална обстановка, което би ги направило по-внимателни като участници в движението и едновременно с това да намали риска от злополуки. Грижата за децата и младите хора на Севлиево Йонков нарече "основния приоритет на нашия клуб през последните години, за да растат децата като личности и активни членове на обществото".  

Ротариански принос в служба на общността на Севлиево е новата площадка и за дистикт гуверньора Борислав Къдреков.

За да демонстрират ползата от съоръжението първокласници на СУ “Васил Левски“ демонстрираха знанията и уменията си като участници в движението по пътищата като пешеходци, но и като водачи на автомобили, мотори и тротинетки, закупени като оборудване от Ротари клуб Севлиево в рамките на същия проект.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.